Ronny Huybrechts en Willy vd Wiel/Mario Robbe winnen Open de Valk Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Ronny Huybrechts en Willy vd Wiel/Mario Robbe winnen Open de Valk

Ronny Huybrechts en Willy vd Wiel/Mario Robbe winnen Open de Valk

Zondag 8 oktober jongstleden vond voor de 29e keer Open De Valk darts plaats in Café De Valk in Dongen. Dankzij de medewerking van Café de Valk hing er aan het toernooi een prijzenpot van bijna € 800. Er werd gespeeld om het single en koppelkampioenschap. De opkomst was weer netjes te noemen.

Vorig seizoen won Benito van de Pas het single toernooi en Benito won samen met Willy van de Wiel ook de titel bij de koppels. Benito was niet aanwezig om zijn titels te verdedigen, Willy was wel aanwezig en koppelde nu met Mario Robbe.

Er werd gestart met de koppelwedstrijden. Door winst op Ramon Bressers en Dennis van Strien werden Mario Robbe en Willy van de Wiel finalisten. Leon de Geus en Jan Huiskes wonnen in de andere halve finale van Ronny Huybrechts en Peter Driessens. In de finale ging de winst met 5-1 naar Willy en Mario. Willy prolongeerde daarmee zijn koppels titel.

De verliezersronde werd gewonnen door Willem Mandigers en Sjef Weber die met 4-1 wonnen van Corné van Mastrigt en Wesley Schols. De hoogste uitworp goed voor € 20 ging naar Willem Mandigers met 160, Willem gooide ook nog 144 en 136 uit. Verder waren er uitworpen van Peter Driessens 142, Mario Robbe 141, John Wanders 131 en Willy van de Wiel 131 en 123. Leon de Geus gooide 107 en 103 uit en Peter Groeneveld eveneens 103.

Hierna gingen de singles van start. Ronny Huybrechts werd finalist door winst op Steven Huijbrechts, Roy Netten, Jerry Hendriks en Jan Huiskes. Willem Mandigers ging naar de finale na zeges op Ramon Bressers, Mark Bakx, Wesley Schols en Mario Robbe. In de finale ging de winst met 5-3 naar Ronny, die in de laatste leg een 10-darter gooide en daarmee de titel open de valk voor zich opeiste. Leon de Geus won met 4-1 van Sjef Weber in de finale van de verliezersronde. De hoogste uitworp, goed voor € 30, was voor Jerry Hendriks met 146 punten. Joep Smetsers gooide 120 uit en Ronny Huybrechts 116. In totaal werd er 56 keer 180 gegooid die allen werden beloond met een gratis consumptie. Willem Mandigers en Ronny Huybrechts lukte dat acht keer, John Wanders had er zeven. Corné van Mastrigt produceerde er vijf. Vier keer 180 was er voor Jerry Hendriks, Willy van de Wiel en Leon de Geus. Ramon Bressers, Dennis van Strien, Mario Robbe, Wesley Schols, Jan Huiskes en Peter Driessens hadden tweemaal 180. Een 180 werd gegooid door Dennis Hendrickx, Oswin Streden, Mark Bakx en Steven Huijbregts.

De uitslag:
Winnaarsronde singels:
1. Ronny Huybrechts € 200
2. Willem Mandigers € 100
3. Jan Huiskes € 50
Mario Robbe € 50
5. Jerry Hendriks
Oswin Streden
John Wanders
Wesley Schols

Tekst & foto: Jan Smans

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws