Sluwe ervaren vos Christian Overdijk wint het Open Asperen 2014 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Sluwe ervaren vos Christian Overdijk wint het Open Asperen 2014

Sluwe ervaren vos Christian Overdijk wint het Open Asperen 2014

In een 48 darters tellend deelnemersveld bij het Open Asperen was het toch weer veteraan Chris Overdijk die er met de winst en de brutustaart vandoor ging. In de finale won Overdijk met 6 - 3 van Raffaele Cioffi . Zeker 8 darters konden op voorhand worden aangewezen als potentiele winnaar van dit toernooi dat werd gehouden in Eethuis de Kazerne in Asperen. Maar dat ervaring dan belangrijk is blijkt wel uit het feit dat het niet de eerste overwinning is van Overdijk op een brutus-toernooi. Onder andere 3x een180-score in de finale legde de basis voor de winst van Overdijk. Cioffi bleef knokken maar kwam tekort tegen het dartgeweld uit Drunen. De hoogste finish van de middag werd gegooid door Marco Van Bavel, die met geleende darts van zoon Jaimy van Bavel een mooie shanghai 20 (120) finish wist te gooien.

De verliezersronde finale was een onderonsje tussen het Amstelveense duo Gerard Klijn en Steffan Kokkelink die met 4 - 3 werd gewonnen door Gerard Klijn. Opvallend was verder weer het goede optreden van jeugddarters Cem Yucebilgili , Jaimy van Bavel en Ruben Mesters die allen in de toekomst zeker een aanwinst zijn voor de dartsport bij de senioren. Op 14 december is het eindtoernooi van de brutustour waarna er eind december nog een paar mooie toernooien zullen volgen ; www.brutus-darts.eu

Kwartfinale winnaarsronde
1.christian overdijk - oscar paping 4-1
2.jamie lawrence - cem yucebilgili 4-2
3.jaimy van bavel - mark van haaren 4-1
4.ruben mesters - raffaele cioffi 1-4

Halve finale winnaarsronde
1.overdijk - lawrence 5-3
2.van bavel - cioffi 0-5

Finale winnaarsronde
1.overdijk - cioffi 6-3

Kwartfinale verliezersronde
1.nick huiskens - gerard klijn 0-3
2.reinier horstman - john vd linden 0-3
3.francois vd dungen - steffan kokkelink 2-3
4.margo vd werff - frank van dortmont 3-2

Halve finale verliezersronde
1.klijn - vd linden 4-0
2.kokkelink - vd werff 4-1

Finale verliezersronde
1.klijn - kokkelink 4-3

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws