Sparidaans is De Geus de baas tijdens De Koopman Masters 2014 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Sparidaans is De Geus de baas tijdens De Koopman Masters 2014

Sparidaans is De Geus de baas tijdens De Koopman Masters 2014

De tweede editie van De Koopman Masters zit erop. Wij willen nogmaals alle deelnemers, toeschouwers, sponsors en natuurlijk Café de Koopman bedanken voor een super avond. Afgelopen zaterdag om 20.00 uur gingen we met 32 spelers van start met onder andere Sven van Dun, Leon de Geus, Kurt van de Rijck, Jeffrey Sparidaans en Mario Robbe.

De gehele top van de TDV was aanwezig en er moest wel vuurwerk komen. Met een totale prijzenpot van €1000,- kwam dat vuurwerk er ook! In een razend tempo vlogen de darters door de poulefase heen. Na diverse 180-ers en mooie finishes bleven de beste 16 over. De verliezersronde werd een prooi voor Martin de Weijer die in de finale te sterk was voor Jeffrey Rijnen. Jeffrey won in de verliezersronde van Mark Schellekens, Ron Stapel en Willem van de Putten. Martin versloeg onderweg Jeffrey Vermeer, Remco Smeulders en Henri van Es.

De uiteindelijke finale in de winnaarsronde werd gespeeld door favorieten Jeffrey Sparidaans en Leon de Geus. Leon had in zijn “Way to the final” gewonnen van o.a. Udo van Breugel die verrassend in de winnaarsronde stond. Ook Hendrie van Berkel vormde geen bedreiging voor “The Lion”. Een zinderende halve finale stond op het programma tegen “MrMan” Mario Robbe. Een zinderende halve finale werd het ook! De Geus won met 4-1 en plaatste zich voor de finale.

Nadat Jeffrey bij de laatste 16 had afgerekend met Juri Norbart, moest hij het in de kwartfinale opnemen tegen Gijs de Wilde. “The Wildman” had de mogelijkheid om Jeffrey uit het toernooi te knikkeren maar liet het na om 106 te finishen voor de wedstrijd. In de halve finale kwam Jeffrey tegen Davy Verkooijen te staan. Davy speelde sterk maar moest in Jeffrey zijn meerdere erkennen.

De finale was een TOP partij. Zowel Leon als Jeffrey maakten er voor de toeschouwers een feestje van. Jeffrey kwam sterk uit de startblokken en kwam met 4-2 voor. Leon gaf niet op en met een 170 finish kwam hij terug in de wedstrijd. Uiteindelijk besliste Jeffrey met een 12 darter de eindstand naar 5-4 en mag zich de Koopman Master van 2014 noemen.

De uitslagen:

Winnaarsronde:
1e Jeffrey Sparidaans
2e Leon de Geus
3e Davy Verkooijen & Mario Robbe

Verliezersronde:
1e Martin de Weijer
2e Jeffrey Rijnen
3e Willem van de Putten & Henri van Es

Meeste 180 = Jeffrey Sparidaans (9x)
Hoogste Finish = Leon de Geus (170)

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws