Sterk spelende Michael van Dijk winnaar van 2e Open de Herberg Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Sterk spelende Michael van Dijk winnaar van 2e Open de Herberg

Sterk spelende Michael van Dijk winnaar van 2e Open de Herberg

Helaas een iets verlaat verslag, maar beter laat dan nooit. Zaterdagavond 5 April ging de 2e Open de Herberg van start, ditmaal met 29 deelnemers met diverse kanshebbers, waaronder Mitchell von Schukkmann, Nigel van Milligen, Roy Moerenhout, Patrick van den Boogaard en Michael van Dijk. De deelnemers werden onderverdeeld in 6 poules van 4 en1 poule van 5, waarna al gauw de goede van de mindere werden gescheiden in de vorm van een winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde waren het Wilbert Bijl en Dylan van Noort die tegenover elkaar in de finale stonden. Wilbert versloeg op zijn pad Safet (2-0), Kyra van Genderen (2-0) en in de halve finale Martijn Bosman (3-2). Dylan mocht eerst genieten van een bye, waarna hij in de kwartfinale Mike Geerlings nipt met 2-1 versloeg en in de halve finale Dejan Bislimi met 3-1 achter zich liet. Helaas was in de finale het beste spel bij Dylan er wel af en kon hij nog 1 leg op zijn naam schrijven. De andere 3 legs gingen naar Wilbert die daarmee met een 3-1 overwinning de verliezersronde op zijn naam schreef.

De eerste halve finale in de winnaarsronde ging tussen Nigel van Milligen en Mitchell von Schukkmann. Nigel versloeg hiervoor Michel Legierse met 3-1 en Patrick van den Boogaard met 4-2, terwijl Mitchell afrekende met Ben Speelmans 3-0 en Frederiko 4-0. In deze halve finale ging de strijd gelijk op. Er werd goed geprofiteerd van elkaars fouten, met onder andere een 154 finish van Mitchell. Maar het was uiteindelijk toch Nigel die de laatste leg voor zich opeiste met 4-3.

In de halve finale waren het Roy Moerenhout en Michael van Dijk die de strijd met elkaar mochten aangaan. Roy verspeelde hiervoor geen leg aan Maurice Roubos (3-0) en Peter van Mouwerik (4-0). Michael kende ook geen moeite tegen Sander van Oostenbrugge (3-0), maar moest tegen Arjan Versendaal na een 2-0 achterstand toch even een tandje bijschakelen en won uiteindelijk met 4-2. In de halve finale ging Michael weer verder waar hij gebleven was en kon Roy zijn niveau helaas niet vinden, wat resulteerde in een 4-1 overwinning voor Michael.

Tot slot de finale tussen Nigel van Milligen en Michael van Dijk onder leiding van schrijvers Dennis van Genderen en Peter van Mouwerik en mastercaller Roy Moerenhout. Na de toss was het Michael die de finale mocht starten, maar het was Nigel die de toon aan wilde geven door gelijk een break te plaatsen in 14 darts. Michael brak echter gelijk terug om vervolgens zijn eigen leg te behouden met een 107 finish.

Een wat slordig vervolg zorgde voor missers bij Michael op de dubbel wat Nigel de kans gaf vanaf 136. Deze gooide hij echter dood en kon Michael de 3-1 maken. Micheal pakte hierna ook de 4-1. Hierna leek het gespeeld, maar Nigel zette nog maar even aan en pakte zijn eigen leg voor de 4-2 en wist Michael vervolgens wederom te breken. Maar in de achtste leg moest Nigel toch buigen en pakte Michael de winst met een 112 finish voor de 5-3.

De strijd tussen de beste dame van de avond ging tussen Anneke Stehouwer en Joke Klaasen. Beide schaarden zich bij de laatste 16 van de winnaarsronde, waarbij Anneke met 3-1 verloor van Frederiko en Joke met 3-1 verloor van Arjan Versendaal. In een onderlinge confrontatie was Anneke die als eerste de dubbel wist te vinden en zodoende de beste dame van de avond werd.

Er werden evenveel 180’ers als 100+finishes gegooid. Michael van Dijk had met 3 stuks het grootste aandeel in de 16 gegooide 180’ers. Ook in de 16 100+finishes had Michael het grootste aandeel. Hij nam er 8 voor zijn rekening (105/107/108/110/4x112). Echter moest hij wel de hoogste finish van 154 overlaten aan Mitchell von Schukkmann.

Nog even een speciale vermelding voor Aline Kooijman die, ondanks dat ze in een rolstoel terecht is gekomen door een motorongeluk, toch heeft deelgenomen aan het toernooi en dit ook niet onverdienstelijk deed. Zij versloeg Angelo Gomes bij de laatste 16 in de verliezersronde met 2-1, maar moest in de kwartfinale toch haar meerdere erkennen in Dejan Bislimi.

Vanuit de wedstrijdleiding willen wij de deelnemers bedanken voor het respect van haar deelnameschap en al het geduld en hulp die daarmee gepaard gingen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws