Sven Wens wint 10e ZomerRanking Café Quincy, D'ltri Somai wordt 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Sven Wens wint 10e ZomerRanking Café Quincy, D'ltri Somai wordt 2e

Sven Wens wint 10e ZomerRanking Café Quincy, D'ltri Somai wordt 2e

Het laatste ranking toernooi van dit seizoen bracht 40 darters naar Café Quincy. Onder deze darters mochten we toch nog enkele gezichten verwelkomen die we dit jaar nog niet eerder hadden gezien. Martijn Saes, een jeugddarter uit de regio, kwam zijn kansen eens beproeven. D'ltri Somai, sponsor van ons toernooi namens My Dartstraining, had ook een gaatje in zijn agenda om zelf eens te komen kijken. En last but not least kwam Sven Wens, de winnaar van vorig seizoen, ook een gooi doen naar de toernooizege.

Zowel Sven als D'ltri lieten er geen gras over groeien vandaag en wisten zich beide tot de finale van de winnaarsronde te knokken. Sven deed dit door overwinningen op Ken Smeets, Alain Piette, Ashvien Himmat, Frank Poolen en Jeffrey van de Ven. D'ltri wist de finale te halen door te winnen van Jean-Pierre Hendrix, Denice Doorman, Svilen Stefanov, Michael Schuman en Patrick Smullenberghs. In deze finale liet Sven nogmaals zien waarom hij vorig jaar gewonnen heeft. Met een 4-2 overwinning is hij de eerste die zich plaatst voor de finale aan het eind van de avond.

Aan de verliezerskant is het voor enkele darters spannend. Onderling wordt er veel gerekend om erachter te komen wie zich gaan plaatsen voor de finaledag. Voor enkele valt het doek al vroeg, en zij zullen moeten afwachten wat de directe concurrenten vanavond presteren. Anderen weten vandaag te pieken om zich zo veilig te spelen. Uiteindelijk is het wederom Jean-Marie Hendrikx die zich in de kijker weet te spelen. Evenals vorige week verliest hij zijn eerste wedstrijd, maar weet hij zich via de verliezersronde tot de laatste 6 te gooien. Dat bleek vandaag het eindstation, Patrick Smullenberghs was hem met 3-1 de baas. Vervolgens weet Patrick ook met 3-2 van Davyd Venken te winnen om zich zo bij de beste 3 van de avond te voegen. Om zich vervolgens te plaatsen voor de finale, zal hij eerst nog langs D'ltri moeten. Eerder deze avond was D'ltri met 4-1 te sterk voor Patrick, maar in deze partij moest een 7e leg de beslissing gaan brengen. In deze laatste leg wist D'ltri te overtuigen en zich daarmee te plaatsen voor de finale. Patrick moest genoegen nemen met een 3e plaats, maar met deze prestatie weet hij zich wel in de top 8 van de ranking te gooien en daarmee is hij geseed op de finaledag.

In de finale zal D'ltri twee keer van Sven moeten winnen om het toernooi op zijn naam te schrijven. Sven denkt hier echter anders over en gaat goed uit de startblokken. In 20, 17 en 18 pijlen pakt hij al snel een 3-0 voorsprong. Vervolgens weet D'ltri, ondanks een 180 score van Sven, twee legs te pakken om zich zo weer terug in de wedstrijd te gooien. Als hij dan zijn eigen leg weet te behouden is het weer helemaal gelijk. In deze leg wil het echter niet zo vallen bij D'ltri en kan Sven zijn voorsprong weer vergroten naar 2 legs. In leg 7 weet Sven zijn eigen leg te behouden in 20 pijlen en daarmee het toernooi te winnen. D'ltri kon met zijn gemiddelde van 68,95 geen vuist maken tegen het gemiddelde van 77,00 van Sven. Nadat Sven de finaledag van vorig seizoen wist te winnen, weet hij dit jaar ook zijn toernooizege te pakken. Helaas voor hem is dit het enige toernooi geweest dat hij aanwezig was en kan hij zijn titel dus niet verdedigen op de finaledag. Van de winnaars van voorgaande jaren (3x Davyd Venken, 2x Kim Huybrechts, 1x Sven Wens en 1x Dennis Derwall) is alleen Davyd geplaatst voor de finaledag van dit seizoen. Kan hij volgende week zijn 4e finaledag winnen, of krijgen we een nieuwe naam in dit felbegeerde rijtje met winnaars.

Er zijn vanavond 43 180ers gegooid. Het is geen verrassing meer dat Davyd Venken er de meeste wist te gooien. Met zijn 7 stuks zet hij zijn totaal over 10 toernooien op 81 stuks. Een ongekend record waar niemand ook maar bij in de buurt komt. De hoogste finish van de avond gaat naar Wesley Smit die in zijn eerste wedstrijd 148 wist uit te gooien.

De prijzenpot voor de finaledag is uitgekomen op €3084,-. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsors: Café Quincy, My Dartstraining, Glenn's Job, Darts- en Biljartcenter de Snoek, Van Horne Brandstoffen & Smeermiddelen, Kim Huybrechts en Dhanesh Misier.

Door een gedeelde 23/25e plaats zijn er dit jaar 25 spelers geplaatst voor de finaledag. Degene die zich naast Davyd, die de ranking wint, ook geplaatst hebben voor de finaledag zijn: Koen Hunnekens, Kay Smeets, Jeffrey van de Ven, Wesley Smit, Michael Schuman, Patrick Smullenberghs, Jannick Vankan, Svilen Stefanov, Paul Wacanno, Jean-Pierre Hendrix, Jeremy Eikelenberg, Gino Franssen, Michael Dokter, Paul Out, Jean-Marie Hendrikx, Frank Poolen, Bob Doelman, Davy Cardinaal, Eddy Jansen, Michael van de Ven, Ken Smeets, Danny Valkenborgh, Gert Wevers en Joey Greijn.

De finaledag is volgende week vrijdag, 26 augustus, en zal aanvangen om 20.00 uur. Ook iedereen die niet geplaatst is voor de finaledag is bij deze van harte uitgenodigd om te komen kijken en supporteren. Tot volgende week!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws