Sven Wens wint finaledag ZomerRanking Café Quincy, Kay Smeets 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Sven Wens wint finaledag ZomerRanking Café Quincy, Kay Smeets 2e

Sven Wens wint finaledag ZomerRanking Café Quincy, Kay Smeets 2e

Na 10 weken gestreden te hebben om een plaatsje te bemachtigen op de finaledag, was het nu dan eindelijk zo ver. Het toernooi waar het uiteindelijk om draait. Van de geplaatste spelers moest alleen Kim Huybrechts zich afmelden, maar verder was iedereen aanwezig. Nadat we om 20u begonnen met een groepsfoto kon het toernooi van start.

Omdat er 25 spelers geplaatst waren moest er eerst een voorronde gespeeld worden. Deze ging tussen Stephan Bernaerts en Koenraad Nelissen. Laatstgenoemde wist deze met 3-0 te winnen en zo door te gaan naar de eerste ronde. In deze eerste ronde werden direct enkele leuke wedstrijden geloot. Zo moest bijvoorbeeld Ricardo Linssen zijn meerdere erkennen in Patrick Smullenberghs, en Johan van Lier redde het niet tegen Jean-Marie Hendrikx. Degene die in de eerste ronde wisten te winnen kwamen in de volgende ronde uit tegen de geplaatste spelers, de top 8.

In deze ronde waar de top 8 instroomt, was in maarliefst 5 wedstrijden een beslissende laatste leg nodig. Alleen Davy Cardinaal en Patrick Opbroek verloren deze, maar verder gingen alle andere geplaatste spelers door naar de volgende ronde. Bij de laatste 8 aan de winnaarskant viel het doek voor Jason Huybrechts, Colin Philippi, Kay Smeets en Jean-Pierre Hendrix. Zij konden zich gaan voorbereiden op de wedstrijden aan de verliezerskant.

De eerste halve finale aan de winnaarskant gaf een enigszins verassende uitslag. Svilen Stefanov wist met 4-1 te winnen van Davyd Venken. Aan de andere kant was het Sven Wens die met 4-2 won van Jeffrey van de Ven. De finale aan de winnaarskant ging dus tussen Svilen en Sven. In deze wedstrijd was Sven heer en meester en met een 5-0 overwinning plaatste hij zich voor de finale aan het eind van de avond.

Tussendoor was de verliezersronde ook al goed gevorderd. De eerste die het strijdtoneel moest verlaten, en dus 25e werd, was Stephan Bernaerts. Hij mocht voor deze plaats €60,- in ontvangst nemen. Bij de laatste 24 was het einde oefening voor Gino Franssen, Johan van Lier, Brian Meering, Joey Greijn, Michel Verstappen, Ricardo Linssen, Ken Smeets en Koenraad Nelissen. Zij gingen allen naar huis met een prijs van €70,-. Een gedeeld 13e t/m 16e plaats was er voor Patrick Opbroek, Davy Cardinaal, Michael Dokter en Alain Piette. Met €85,- in de pocket mochten zij plaats nemen aan de bar. Een ronde later waren het Patrick Smullenberghs, Jean-Pierre Hendrix, Jason Huybrechts en Colin Philippi die genoegen moesten nemen met een 9e t/m 12e plaats. Zij ontvingen hier €100,- voor.

Bij de laatste 8 won Kay van Rick Veugelers, en Michael Schuman won van Jean-Marie Hendrikx. Rick en Jean-Marie eindigde dus 7e/8e en kregen hier €125,- voor. Langzaamaan begon het einde in zicht te komen. Nog 1 ronde voordat de spelers met opkomstmuziek konden opkomen. Bij de laatste 6 wist Kay zijn revanche te pakken tegen Jeffrey van de Ven, en Michael wist toch wel verrassend te winnen van Davyd Venken. Jeffrey en Davyd mochten beide €150,- in ontvangst nemen.

De laatste 4, het echte spektakel gaat nu beginnen. Kay komt als eerste op met muziek van DJ Norman - Crazy on the dancefloor. Deze muziek zweepte het publiek al goed op voor de laatste wedstrijden. Vervolgens kwam Michael op met het nummer Liquido van Narcotic, en kon de wedstrijd beginnen. Kay ging als een speer uit de startblokken, en in no-time was de wedstrijd beslist. Met een 3-0 overwinning stroomde hij door naar de laatste 3. Voor Michael eindigde het met een hele mooie 4e plaats waarvoor hij €200,- ontving.

De volgende wedstrijd ging tussen Svilen Stefanov en Kay Smeets. Svilen kwam volledig gefocused op met muziek van ACDC, Shoot to thrill. Kay daarentegen kwam wederom binnen met DJ Norman en maakte er weer een mooi feestje van. Svilen opende sterk met een 16 darter, maar moest vervolgens toezien hoe Kay leg na leg binnensleepte. Met 4-1 en een prima gemiddelde van 78,68 plaatste Kay zich voor de finale. Svilen moest het doen met een 3e plaats en won hier €300,- mee.

Dan het moment waar iedereen naartoe leefde, de finale! Deze ging tussen Sven Wens en Kay Smeets. Sven kwam op met muziek van 3 Doors Down - Better Life. Vervolgens kwam Kay weer op met de inmiddels bekende klanken van DJ Norman. De finale kon beginnen! Iets wat een fantastisch einde moest gaan brengen aan de ZomerRanking Café Quincy, werd een beetje een one man show. Bij Kay leek de pijp leeg te zijn waar Sven er nog even flink tegenaan ging. Met zijn gemiddelde van 70,53 kon hij niet op tegen de 79,95 van Sven. Met maarliefst een 5-0 overwinning pakte Sven Wens de eindzege op de ZomerRanking. Hij mocht de hoofdprijs van €600,- in ontvangst nemen, waar Kay voor zijn tweede plaats €400,- ontving.

De finaledag was weer een fantastische avond! Niet alleen de darters maakte hier deel van uit, maar ook de grote hoeveelheid supporters heeft meegewerkt aan het succes hiervan. Hiervoor wil ik iedereen bedanken! Wij als organisatie, wedstrijdleiding en barpersoneel hebben weer enorm genoten van de volledige ZomerRanking. Vanaf toernooi 1 tot en met de finaledag is het een super ranking geweest waar, buiten het geweldige darten dat we hebben gezien, ook week na week een mega gezelligheid heerste. Bedankt hiervoor, en tot volgend jaar.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws