Titel Top Player Competition 2016 voor Gino Vos, Duijsters runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Titel Top Player Competition 2016 voor Gino Vos, Duijsters runner-up

Titel Top Player Competition 2016 voor Gino Vos, Duijsters runner-up

Na maar liefst 183 wedstrijden was het donderdag 21 juli dan eindelijk zover; de winnaar van de Oranjebar TOP Players Competition kon na een zinderende finale bekend worden gemaakt. De acht finalisten moesten deze finaledag eerst in twee groepen knokken voor een plaats in de halve (kruis)finale. Het lukte Willem Mandigers, Gino Vos, Davy van der Zande en verassend genoeg Yoeri Duijsters die vandaag de beste vorm vertoonden. Vervolgens stond er voor de mannen een best of 13 knock-out wedstrijd op het programma. Gino moest het opnemen tegen Davy en de man uit Oss wist deze wedstrijd met 6-3 in zijn voordeel te beslissen tegen de held uit Schijndel. Willem trof Yoeri en moest, ondanks de aanmoediging van zijn sponsor H&S Betonwaren directeur Paul Swinkels, met 4-6 buigen voor de zeer goed op dreef zijnde Yoeri Duijsters die zich het afgelopen jaar sterk ontwikkeld heeft.

Deze resultaten betekende dus een finale tussen Gino en Yoeri die elkaar inmiddels goed kennen van de vele onderlinge partijen tijdens de Oranjebar Super Ranking. Nadat de eerste 4 legs gespeeld waren stond er 2-2 op het bord waardoor de best of 13 veranderde in een best of 9. Vervolgens nam Yoeri verassend het heft in handen en wist hij uit te lopen naar een 2-5 voorsprong waarna Gino eindelijk weer een leg wist te winnen. Door schade en schande wijs geworden beschikt Gino tegenwoordig echter over een echte vechtersmentaliteit en puur op karakter vocht hij zich dan ook terug in de wedstrijd. Zoals het in alle echte finales gaat werd het tenslotte 6-6 gelijk waarna de 13 leg de beslissing moest brengen.

Uiteindelijk bleek Gino Vos toch aan het langste eind te trekken waardoor hij de titel TOP Player 2016 op zijn erelijst kan bijschrijven. Tegenstander Yoeri Duijsters kan terugkijken op een succesvol toernooi en mag trots zijn op zijn behaalde Runner Up plaats.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws