Tony Martinez wint 2e Zomerranking Café Quincy, Venken tweede Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Tony Martinez wint 2e Zomerranking Café Quincy, Venken tweede

Tony Martinez wint 2e Zomerranking Café Quincy, Venken tweede

In de winnaarsronde waren het Davyd Venken en Koen Hunnekens die zich wisten te plaatsen voor de finale. Davyd versloeg op zijn weg hier naartoe Jean-Marie Hendrikx, Jeffrey van de Ven, Kathy Geeraerts, Svilen Stefanov en Kay Smeets. Koen wist te winnen van Danny Valkenborgh, Michael Schuman, Brian Meering, Nick Hendrix en Patrick Smullenberghs. In deze finale nam Koen al snel het initiatief door een 2-0 voorsprong te pakken, maar hierna moest hij toezien hoe Davyd het initiatief al snel overnam. Met 5-3 pakte Davyd de overwinning en plaatste zich hiermee voor de finale aan het eind van de avond.

Aan de verliezerskant kwamen Colin Philippi en Tony Martinez bovendrijven. Tony verloor in de winnaarsronde de kwartfinale van Patrick Smullenberghs, maar wist zich hierna goed te herpakken. Met onder andere zijn revanche op Patrick, plaatste hij zich voor de laatste 4. Colin verloor aan de winnaarskant al bij de laatste 16, maar met overwinningen op Leon Reynders, Jean-Pierre Hendrix, Svilen Stefanov, Bob Doelman en Kay Smeets plaatste ook hij zich bij de laatste 4 van het toernooi. In de wedstrijd tussen Tony en Colin bleek de pijp leeg bij Colin. Hij moest de winst met 4-0 aan onze zuiderbuur laten.

Voor een plekje in de finale zou Tony eerst nog voorbij Koen Hunnekens moeten. Beide heren hielden elkaar lang in evenwicht en bij een 4-4 tussenstand moest een laatste 9e leg de beslissing gaan brengen. In deze leg startte Tony met een 180er, en mede daardoor wist hij in 17 pijlen de break te forceren en zich te plaatsen voor de finale. In deze wedstrijd gooide Koen een gemiddelde van 83.01 waar Tony 87.56 gemiddeld gooide.

In de finale moest Tony 2 keer van Davyd Venken winnen om het toernooi op zijn naam te schrijven, geen gemakkelijke opgave dus. In deze eerste finale neemt Tony direct het heft in eigen hand. Door te openen met een 17 en 19 darter komt hij op een 2-0 voorsprong. In leg 3 breakt Davyd terug en ondanks een 180er van Tony in leg 4 staat er na deze leg een 2-2 tussenstand op het scorebord. In de vijfde leg start Davyd met een 180er, maar enkele beurten later gooit Tony ook de maximale score en behoudt hiermee zijn leg in 17 pijlen. Davyd weet zijn eigen leg ook te behouden en doet dit met 15 darts. Tony behoudt wederom zijn eigen leg en heeft dan nog maar 1 leg nodig om een tweede finale af te dwingen. Davyd weet in leg 8 een 128 finish te gooien en daarmee een beslissende leg af te dwingen. Ondanks een 180er van Davyd in de laatste leg, is het toch Tony die zijn eigen leg in 16 pijlen uitgooit. In deze eerste wedstrijd gooide Davyd een gemiddelde 86.82 waar Tony de winst pakte met 83.64 gemiddeld.

Een tweede finale moet dit toernooi de beslissing brengen, weet Davyd alsnog zijn tweede toernooi op rij te winnen of gaat Tony er dit keer met de winst vandoor. Laatstgenoemde lijkt een missie te hebben. In de eerste leg weet hij Davyd direct in 14 pijlen te breaken. In leg 2 gooit Davyd een 180er, maar ondanks die score weet Tony zijn eigen leg in 18 darts te houden. Door vervolgens wederom in 14 pijlen te breaken en zijn eigen leg in 16 pijlen uit te gooien, lijkt de finale beslist. Er staat een 4-0 voorsprong voor Tony op het scorebord en dus heeft hij nog maar 1 leg nodig voor de toernooiwinst. In leg 5 gooit Tony een 180er, maar ondanks dat geeft Davyd nog niet op, hij maakt er in 17 pijlen 4-1 van. In de zesde leg staat Tony op dubbel 10 om voor de wedstrijd te gaan gooien, Davyd laat dit niet toe en weet met een 110 finish in de wedstrijd te blijven. In leg 7 gooit Davyd wederom een 180er, maar als hij op dubbel 6 staat te wachten moet hij toezien hoe Tony in 15 pijlen weet te breaken en daarmee het toernooi op zijn naam schrijft. Het niveau lag al erg hoog vandaag, maar deze finale was toch wel de kers op de taart. Davyd gooide een gemiddelde van 86.47, maar Tony was heer en meester in deze partij. Hij besloot de wedstrijd met een gemiddelde van 97.07!

De hoogste finish van de avond werd gegooid door Jan Biermans, hij wist een 144 finish te gooien. In totaal zijn er dit toernooi 68 maximale scores van 180 gegooid (en daarnaast nog enkele 171 scores van onze Bob die alleen maar op de 19 gooit :D). Beide finalisten gooiden 12 keer 180 gedurende het toernooi.

De prijzenpot voor de finaledag is na dit toernooi gestegen tot €1098,-. Deze prijzenpot wordt mede mogelijk gemaakt door Café Quincy, Darts- & Biljartcenter de Snoek en Van Horne Brandstoffen & Smeeriddelen. Volgende week is het 3e toernooi, tot dan!

Tekst & foto: Davy Cardinaal

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws