Tony Martinez wint 6e Quincy Zomerranking, Davyd Venken tweede Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Tony Martinez wint 6e Quincy Zomerranking, Davyd Venken tweede

Tony Martinez wint 6e Quincy Zomerranking, Davyd Venken tweede

In de winnaarsronde was het deze keer Jan Biermans die vriend en vijand verraste door de finale te behalen. Met zeer mooie overwinningen op Tom Verbist, Tom van Lier, Kay Smeets, Jannick Vankan en Koen Hunnekens weet hij zich als eerste te plaatsen voor deze finale. Via de onderkant van de sheet is het wederom Tony Martinez die zich tot de finale weet te gooien. Hij won op zijn weg hier naartoe van Nick Hendrix, de kroegbaas die voor het eerst mee deed aan zijn eigen toernooi Anthony Ruys, Stef Bogers, Oswin Streden en Jeremy Eikelenberg. In de finale kon Jan geen vuist maken en moest de overwinning met 4-1 aan Tony laten.

Het is niet geheel een verassing dat Davyd Venken degene is die zich via de verliezerskant een weg richting de finale baande. Bij de laatste 4 zet hij Koen Hunnekens met 3-0 en een gemiddelde van 100,20 aan de kant. Voor een plekje in de finale moest hij alleen nog voorbij Jan Biermans. Jan kon in deze wedstrijd alleen maar toezien hoe Davyd de ene leg na de andere binnenhaalde. In de laatste leg kreeg Jan nog pijlen op een dubbel, maar deze werden helaas voor hem gemist. Met een gemiddelde van 75,95 komt Jan simpelweg te kort tegen het gemiddelde van 91,09 van Davyd.

Voor de 5e keer op rij spelen we de zelfde finale. Davyd moet 2 keer van Tony winnen om het toernooi op zijn naam te schrijven. In de eerste leg weet Davyd de hoogste finish van de avond te pakken. Met een 164 uitworp pakt hij de eerste leg in 15 pijlen. Vanaf dat moment is het eenrichtingsverkeer. Tony weet leg na leg op zijn naam te schrijven en komt hiermee al snel op een 3-1 voorsprong. In leg 5 weet hij nog een 14-darter te produceren om het vervolgens in zijn eigen leg af te maken in 18 darts. Tony behaalde in deze finale een gemiddelde van 87,72 waar Davyd niet verder kwam dan 79,13.

Inmiddels heeft Tony 4 van de laatste 5 toernooien op zijn naam gezet. Wie zal hem in de komende weken gaan stoppen? Ondanks het feit dat hij het eerste toernooi miste, klimt hij langzaamaan richting de nummer 1 positie op de ranking. De voorsprong van Davyd is nog maar 8 punten.

Er zijn vanavond "slechts" 53 180ers gegooid. Davyd was wederom hofleverancier met 11 stuks. Kay Smeets volgde hem op gepaste afstand met 6 stuks. De hoogste finish van de avond stond lang op naam van Jeremy Eikelenberg die 155 uitgooide, maar in de finale moest hij toezien hoe Davyd alsnog de hoogste finish wist te pakken met een 164 uitworp.

De prijzenpot voor de finaledag is gestegen naar €2.096,-. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Café Quincy, Darts- & Biljartcenter de Snoek en Van Horne Brandstoffen en Smeermiddelen.

Tekst: Davy Cardinaal

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws