Tony Martinez wint derde zomerranking Quincy ten koste van Venken Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Tony Martinez wint derde zomerranking Quincy ten koste van Venken

Tony Martinez wint derde zomerranking Quincy ten koste van Venken

Na twee weken afwezigheid was onze vertrouwde wedstrijdleidster Lynn Poolen weer terug om het toernooi in goede banen te leiden. Klokslag 8 uur sloot de inschrijving en begonnen we het toernooi met 61 deelnemers.

In de winnaarsronde wist Dhanesh Misier vriend en vijand te verrassen door zich te plaatsen voor de finale. Hij versloeg op zijn weg hier naartoe Sophie Valkenborgh, Daphne Vleeshouwers, Dick van Dijk, Jannick Vankan en Svilen Stefanov. Zijn tegenstander in deze finale was Tony Martinez. Hij won op weg naar de finale van Jean-Marie Hendrikx, Pieter Timmermans, Patrick Smullenberghs, Colin Philippi en Kenny Rongen. In deze finale wist Tony een 4-1 overwinning te pakken en zich hiermee voor de tweede week op rij te plaatsen voor de finale aan het eind van de avond.

Aan de verliezerskant was het Davyd Venken die zich wist te plaatsen bij de laatste 3. Nadat hij in de kwartfinale van de winnaarsronde verloor, wist hij te winnen van Jean-Marie Hendrikx, Jannick Vankan, Svilen Stefanov en Kenny Rongen. Voor een plaats in de finale moest Davyd nog voorbij Dhanesh. Dit zou een partij worden voor in de geschiedenisboeken van de ZomerRanking Café Quincy. Davyd wist in de eerste leg een break te forceren in 15 pijlen, waarna Dhanesh hem terug brak in 11 pijlen. Vervolgens behoudt Dhanesh zijn eigen leg in 15 darts, maar vanaf dat moment is Davyd de bovenliggende partij. Met 4-2 weet hij zich te plaatsen voor de finale. In deze partij weet Dhanesh 2 keer 180 en een 115 finish te gooien en Davyd gooide 3 keer 180 en een 104 finish. De gemiddeldes voor eindigde op 92,13 voor Dhanesh en maar liefst 103,24 voor Davyd!

In de finale moet Davyd 2 keer van Tony winnen om het toernooi op zijn naam te schrijven. In de eerste finale wedstrijd weten beide heren elkaar te breken in 17 darts, waarna Davyd zijn eigen leg in 15 pijlen weet te behouden. Een leuk detail is dat Davyd in deze eerste 3 legs al 3 keer 180 wist te gooien. In leg 4 vergroot hij de voorsprong naar 3-1 door weer een break te forceren, maar het antwoord van Tony is een break terug. Als hij vervolgens ook zijn eigen leg behoud om weer op gelijke hoogte te komen, vindt Davyd het genoeg geweest. Met een 11 darter en een 17 darter pakt hij de twee volgende legs en weet daarmee een tweede finale af te dwingen. De gemiddeldes in deze wedstrijd waren 85,71 voor Davyd en 80,31 voor Tony.

Een tweede finale moet gaan uitmaken wie het 3e toernooi op zijn naam gaat schrijven. Davyd begon deze wedstrijd met wederom een 180 score en daarbij ook een 101 finish. De volgende twee legs gaan naar Tony, waarna Davyd in leg 4 de stand weer gelijk trok. Vervolgens loopt Tony uit tot een 4-2 voorsprong waardoor hij nog maar 1 leg nodig heeft voor de winst. Davyd weet zijn eigen leg te houden om in de wedstrijd te blijven, maar ziet vervolgens Tony in zijn eigen leg beginnen met een 180er. Davyd blijft echter niet ver achter, hij staat na 9 darts op 132 en weet deze met zijn volgende 3 darts uit te gooien om er zo een beslissende leg uit te slepen. In de laatste leg van het toernooi is het Tony die alsnog de winst binnen weet te halen door Davyd te breaken. Met 5-4 wint hij de 3e ZomerRanking en daarmee zijn tweede toernooi op rij. De gemiddeldes in de finale waren 84,36 voor Davyd en 84,10 voor Tony.

Er is vanavond 60 keer 180 gegooid. De absolute kopman in dit klassement is Davyd Venken. Deze week wist hij er 16 te gooien en staat daarmee na 3 toernooien op een totaal van 39 stuks. Het was ook een avond van hoge finishes aangezien er 21 keer boven de 100 werd uitgegooid. Een hele tijd stond de hoogste finish op 155 die gegooid was door zowel Jannick Vankan als Paul van de Ven, maar uiteindelijk wist Jannick zijn eigen finish te verbreken door 170 uit te gooien.

Na 3 toernooien staat de prijzenpot voor de finaledag op €1373,-. Deze prijzenpot wordt mede mogelijk gemaakt door Café Quincy, Darts- en Biljartcenter de Snoek en Van Horne Brandstoffen & Smeermiddelen.

Volgende week vrijdag is het 4e toernooi van de ranking, inschrijven kan weer ter plekke tot 20.00 uur. Tot dan!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws