Tony West wint het Open Celsius 2014, Jelle Klaasen is runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Tony West wint het Open Celsius 2014, Jelle Klaasen is runner-up

Tony West wint het Open Celsius 2014, Jelle Klaasen is runner-up

Met een opkomst van 32 spelers uit heel het land konden we niet spreken van het drukst bezette toernooi ooit in de Vrijbuiter, maar het niveau maakte dat meer dan goed. Het was genieten geblazen met toppers als Jelle Klaasen, Tony west, Wesley Harms, Remco van Eijden, Leroy Nieuwenhuis, Bas van Elk, Mark Oosterhuis, Michel van der Horst en nog vele andere toppers.

Zoals gewoonlijk begonnen we in poules, ditmaal 8 poules van 4, wat inhield dat er16 naar de winnaarsronde en 16 naar de verliezersronde gingen. En door het hoge niveau en zware poules stonden er ook mensen in de verliezersronde die je daar normaal gesproken niet zou verwachten. Na de poules was er weer een ouderwets lekker buffet, aangeboden door eigenaar Tokan Ata. Met gevulde buikjes konden we ons dus gaan opmaken voor de knock out fase, en dat beloofde vuurwerk te gaan worden.

In de verliezersronde ging de finale tussen Michel van der Horst (zat in een poule met Tony West en Jeffrey Bekema) en Iwan Terschegget (zat in een poule met Leroy Nieuwenhuis en Bas van Elk). In deze finale wist Michel zo'n beetje alles te raken wat hij wilde en won zodoende "vrij eenvoudig" met 5-1. In de winnaarsronde ging de finale tussen Jelle Klaasen en Tony West. In een spectaculaire finale van zeer hoog niveau wist Tony uiteindelijk met 6-4 te winnen en de titel en het bijbehorende prijzengeld waren dus voor hem.

De hoogste finish van de dag was van Fred van Kommeren die 150 wist uit te gooien. Ook Timo de Graaf wist deze finish uit te gooien, maar doordat Fred hem eerder had gegooid was de envelop voor hem.

Dan wil ik iedereen bedanken voor de gezelligheid en sportiviteit en we zien u graag terug op 1 van onze volgende toernooien. Hou dus onze website en facebookpagina in de gaten.

Verliezersronde:

Sjaak Verhaegh - Cem Yucegilbili 4-1

Wilco Gerritzen - Iwan Terschegget 0-4

Michel van der Horst - Jeffrey Vink 4-2

Tonny Veenhof - Mark Lieftink 1-4

Sjaak Verhaegh - Iwan Terschegget 0-4

Michel van der Horst - Mark Lieftink 4-1

Iwan Terschegget - Michel van der Horst 1-5


Winnaarsronde:

Jelle Klaasen - Erik van Zanten 5-1

Rene Morren - Leroy Nieuwenhuis 3-5

Tony West - Wesley Harms 5-1

Remco van Eijden - Mark Oosterhuis 5-4

Jelle Klaasen - Leroy Nieuwenhuis 5-4

Tony West - Remco van Eijden 5-2

Jelle Klaasen - Tony West 4-6

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws