Toon Greebe wint 3e rankingavond Schutskamp ten koste van Hendriks Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Toon Greebe wint 3e rankingavond Schutskamp ten koste van Hendriks

Op dinsdag 20 september was Sportcafé de Schutskamp in Den Bosch was weer toneel van de vierde Poules Rankingavond van de vierde cyclus, dit is een cyclus van 10 rankings en een finale avond. De speeldagen vinden elke dinsdag plaats. De finaledag zal plaats gaan vinden op 15 november…

Afgelopen dinsdag hadden we een rustige avond met een 24 tal darters. Het niveau was weer goed te noemen, de 180’ers werden met regelmaat gegooid en de 100+finishes volgen er vaak achteraan.

De 24 spelers werden verdeeld 8 poules van 3. Dit zorgde voor een snellere doorstroom in de knock-out, daarnaast speelde iedereen meteen in de poule al 4x een best of 5.. Zoals gewoonlijk plaatsten de nummers een en twee zich voor de winnaarsronde. De overige spelers van de poule gingen naar de verliezersronde.

In de halve finale winnaarsronde stonden bovenaan de sheet Toon Greebe en Dennis van der Steen tegenover elkaar, Dennis nam nog brutaal een 1-0 voorsprong. Echter, Toon zette daarna de toon door met dominant spel 4 legs op rij naar zih toe te trekken.

Aan de andere kant van de sheet stonden de nummer 1 (Richard de Bie) en nummer 2 (Leo Hendriks) tegenover elkaar. Leo nam direct het initiatief en brak met een 100 finish Richard in de tweede leg. Bij een stand van 3-0 wist Leo niet direct de geboden kansen te verzilveren waarop Richard terug kwam. Uiteindelijk wist Leo met 4-1 te winnen en zo weer de eerste plaats op de ranking op te eisen.

In de finale op papier een mooie wedstrijd, maar niets was minder waar; Toon begon en hield zijn eigen leg, Leo mist vervolgens zijn dubbel. Toon profiteert en komt met zijn eigen leg vervolgens 3-0 voor. Leo komt vervolgens ook op het bord, 3-1. Vervolgens gaan de legs met de darts mee en weet Toon dus met 5-2 de winnaarsronde te winnen.

In de finale van de verliezersronde stonden Terry van den Dungen en Joey Jansen tegenover elkaar. Terry had de partij ervoor de nodige matchdarts, zeven, overleeft van Harold Gruijthuijzen. Joey wist aan de andere kant met 3-0 te winnen van Melissa Boonstoppel.
De finale ging totaal de andere kant op; Terry wist Joey met 4-0 af te troeven en trok zo relatief eenvoudig de verliezersronde naar zich toe.

Er werden in totaal zevenentwintig 180’ers gegooid. Dennis vd Steen en Toon Greebe hadden er de meeste met 6 stuks.

Er vielen in totaal elf 100+ finishes te noteren, waarbij Joey Jansen de hoogste had met 125.

De Mysterypot was niet gevallen, nadat twee weken geleden €250,- was gevallen, stijgt de pot nu weer door naar minimaal €50,- de volgende rankingavond.

De 9-darter was ook nog niet gegooid, de pot stijgt hierdoor naar €178,75 en gaat door naar de volgende rankingavond.

Zoals al eerder gezegd zal de finaleavond aanstaande plaats vinden op 15 november.
De volgende rankingavond is op dinsdagavond 27 september.

Voor meer informatie kijk op www.dbidc.nl , facebook; Schutskamp Darts, Jeffrey Henraat of Leo Hendriks.