Top Players Competition 2015 finalisten bekend, speelschema aangepast Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Top Players Competition 2015 finalisten bekend, speelschema aangepast

Top Players Competition 2015 finalisten bekend, speelschema aangepast

Nu de vier voorrondes van de TPC ’15 zijn gespeeld weten we eindelijk welke 8 spelers zich uiteindelijk hebben weten te kwalificeren voor de finaledag en nog in aanmerking komen voor de hoofdprijzen. Aankomende donderdag zal in totaal acht wedstrijden de beslissing vallen over wie er op de plaatsen 1 t/m 4 eindigen. Direct na de finale zal een feestelijke prijsuitreiking plaatsvinden waarbij alle deelnemers vanaf de 2e ronde hun prijzengeld in ontvangst kunnen nemen.

In de vierde ronde werd in vier groepen van 4 spelers gespeeld waarvan de beste 2 spelers zich voor de finaledag gekwalificeerd wisten. Opnieuw waren een aantal verrassende uitslagen te noteren in de best of 11 wedstrijden, hoewel het verschil niet groot was gezien het aantal 6-5 uitslagen.

En passant werden ook het aantal maximum scores en de hoge finishes aangescherpt. Zo werd er door Barry Zander 170 gefinished waardoor Ed van de Aa niet langer alleen aan kop gaat dankzij zijn 170 finish in de 1e ronde. Beide spelers kunnen de €100,= prijs nu delen mits er tijdens de finaledag niet opnieuw 170 wordt gecheckt. Het 180 klassement wordt op dit moment aangevoerd door Patrick Morelissen, direct gevolgd door Willem Mandigers en Nico Thissen.

Slechts drie spelers bleken in staat al hun wedstrijden te winnen; Roel Donkers, Patrick Morelissen en Willem Mandigers lieten dus niets aan het toeval over. Het is dan ook niet toevallig dat zij in goeden doen zijn daar alle drie dit weekend zullen deelnemen aan de Champions League of Darts. Vervolgens waren Yoeri Duijster, Barry Zander, Michel van der Horst, Rick Veugelers en Nico Thissen die twee wedstrijden wisten te winnen en daarmee hun plek op de finaledag veilig stelden.

Verrassend genoeg dus geen Braulio Roncero, die in de geschiedenis van de Top Player Competition nog geen finaledag gemist had. Ook voor ervaren mannen als Davy van der Zande, Ron Meulenkamp en Mark van Haaren viel het doek evenals voor de outsiders Mark Brouwers, Hermie van Orsouw, Johnny Vos en Kecin Verbakel die dit keer net te kort kwamen en mogen hopen op een uitnodiging voor de TPC komend jaar.

Het speelschema met de geplaatste deelnemers ziet er als volgt uit:

   

bo 11

               

F1

Yoeri Duijster

                 

Nico Thissen

       

bo 13

       
       

F5

WINNAAR F1

         
   

bo 11

 

WINNAAR F2

         

F2

Patrick Morelissen

               

bo 15

Rick Veugelers

           

F7

WINNAAR F5

 
 

 

           

WINNAAR F6

 
   

bo 11

             

bo 13

F3

Roel Donkers

           

F8

VERLIEZER F5

 

Michel vd Horst

           

VERLIEZER F6

 
           

bo 13

       
       

F6

WINNAAR F3

         
   

bo 11

 

WINNAAR F4

         

F4

Willem Mandigers

                 

Barry Zander

                 

Meer informatie over de TOP Player Competition 2015 vindt u hier.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws