Van trijp winnaar 5e Makkie Moneydarts, Stigter is runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Van trijp winnaar 5e Makkie Moneydarts, Stigter is runner-up

Van trijp winnaar 5e Makkie Moneydarts, Stigter is runner-up

Helaas een ietwat verlaat verslag van de 5e Makkie Moneydarts van maandag 17 juli in Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel. Op deze drukke avond met 48 deelnemers gingen we van start met de gebruikelijke poulefase verdeeld over de 9 aanwezige banen. De poules gingen er in rap tempo doorheen en zonder echte verassingen konden we dan van start met de winnaars- en verliezersronde.

In de verliezersronde waren het Leroy Spil en Nigel Dikhoff die de lakens uitdeelden. Zo stond Leroy geen leg af aan Tristan Korver, Geert Oorbeek en Danny Django, terwijl ook Nigel zonder legverlies begon tegen Robin Eversdijk, maar vervolgens wel 2 keer tot het gaatje moest gaan tegen Melvin van Hulst en Mitchell van Burk.

Dit bleek Nigel echter dermate goed te hebben gedaan dat hij in de finale sterk door denderde en precies deed wat Leroy bij zijn tegenstanders in de knock-outfase deed. Zonder een leg af te staan sleepte Nigel de finale van de verliezersronde in de wacht.


Kwartfinale:

Jimmy Schrandt 1-3 Danny Django

Leroy Spil 3-0 Geert Oorbeek

Mitchell van Burk 3-0 Chiel Schouten

Melvin van Hulst 2-3 Nigel Dikhoff

Halve finale:

Danny Django 0-3 Leroy Spil

Mitchell van Burk 2-3 Nigel Dikhoff

Finale

Leroy Spil 0-4 Nigel Dikhoff

In de winnaarsronde was het wederom Danny van Trijp die zich mocht gaan opmaken voor zijn 4e zege op de Makkie Moneydarts van deze zomer. Hij verschalkte na de poulefase Patrick van den Boogaard, Winston van de Graaf, Wesley Schols en Viggo van der Kuijl, waarna in de finale Jeffrey Stigter wachtte. Jeffrey liet op zijn beurt weinig heel van Marco Meijboom, Dominique Kudret, Mike van Duivenbode en Wesley van Trijp.

De finale zou op voorhand het nodige spektakel gaan opleveren. Goede legs werden echter afgewisseld met wat mindere legs, maar dat deed niks af aan de spanning. De eerste paar legs werden evenredig verdeeld, waarna Danny het voortouw nam. Jeffrey brak terug en had de kans om deze te verzilveren en de stand gelijk te trekken. Echter werd de gewenste dubbel niet gevonden en zette Danny zijn goede spel vastberaden door, waarmee hij uiteindelijk een 6-3 overwinning boekte en de 5e Makkie Moneydarts 2017 op zijn kon schrijven.


Laatste 16:

Dennis Faasen 0-3 Viggo van der Kuijl

Hans Stiphout 0-3 Ferry Wennekes

Winston van de Graaf 0-3 Danny van Trijp

Wesley Schols 3-1 Stefano van Engelen

Dominique Kudret 0-3 Jeffrey Stigter

Mike van Duivenbode 3-1 Dennis van Genderen

Lorenz van de Vlag 1-3 Wesley van Trijp

Gino Blom 3-1 Wilco Mulder

Kwartfinale:

Viggo van der Kuijl 4-2 Ferry Wennekes

Danny van Trijp 4-3 Wesley Schols

Jeffrey Stigter 4-0 Mike van Duivenbode

Wesley van Trijp 4-0 Gino Blom

Halve finale:

Viggo van der Kuijl 1-5 Danny van Trijp

Jeffrey Stigter 5-2 Wesley van Trijp

Finale:

Danny van Trijp (81,3) 6-3 Jeffrey Stigter (82,8)

Daarnaast was Danny van Trijp met 8 stuks ook verantwoordelijk voor het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 161 uit handen kwam van Wesley Schols. Beste dame werd Romy van Zelst met een 9e plek in de verliezersronde.

Vanavond kan er weer tot 19:45 worden ingeschreven voor de 6e Makkie Moneydarts 2017 in Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel.

Tot dan!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws