Tweede OSR dagzege op rij voor Jermaine Wattimena, Thissen 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Tweede OSR dagzege op rij voor Jermaine Wattimena, Thissen 2e

Tweede OSR dagzege op rij voor Jermaine Wattimena, Thissen 2e

De achtste speeldag van de Oranjebar Super Ranking 26 kende 20 deelnemers waaronder vijf dames. Na deze avond is 2/3 van de kwalificatiedagen gespeeld en zal de tussenstand langzamerhand vaste vorm aannemen inzake de spelers die kans maken op een plaats tijdens de finaledag met de kans op o.a. een TPC-Wildcard.

Bij de laatste acht van deze week vonden we Jermaine Wattimena, Gian van Veen, Rick de Bie, Nico Thissen, Kathy Geeraerts, Levi Frauenfelder, Davy van der Zande en Yoeri Duister terug waarvan Jermaine, Davy, Gian en Nico overbleven voor de halve finales. De twee wedstrijden die de beslissing moesten brengen wie deze dag de finale mochten spelen eindigde beide in 2-4 in het voordeel van respectievelijk Jermaine Wattimena en Nico Thissen.

In het B-toernooi om de troostprijs waren het Oswin Streden, Lincy Gloudemans, Kees Kuijl en een oude bekende, Ted Ebbers, die zich naar de halve finales wisten te spelen. Hierin was Oswin metr 3-0 te sterk voor Kees en kwam Lincy met 2-3 net te kort tegen Ted. In de troostfinale was Ted vervolgens ook Oswin de baas. Via een mooie 2-4 overwinning wist Ted Ebbers zich bij de winnaars van de troostprijs in de boeken te spelen.

De vraag die een aantal aanwezigen zich voorafgaand aan de grote finale stelde was of Nico Thissen in staat zou zijn om Jermaine Wattimena van weer een dagzege af te houden. Het antwoord bleek nee; hoewel Nico volop tegenstand bood was hij slechts in staat om 2 legs van de veelvraat Jermaine af te snoepen. Jermaine’s spel bevind zich in een opgaande spiraal en verbeterd wekelijks. Dit betaalt zich niet alleen uit tijdens de PDC evenementen waaraan hij kan deelnemen en mooie resultaten boekt, maar vanzelfsprekend ook tijdens de toernooien die hij als training speelt waaronder de OSR. Via een 5-2 overwinning pakte Jermaine dus zijn tweede opvolgende dagzege in de 26e editie van de Oranjebar Super Ranking en restte Nico Thissen alleen de Runner Up positie.

Uitslag kwalificatie dag 08; 1. Jermaine Wattimena 2. Nico Thissen 3. Davy van der Zande en Gian van Veen.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Aanstaande dinsdag 22 mei 2018 wordt de negende kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking 26 (met speciale jubileum prijzen) gespeeld. Inschrijving à € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws