Tweede speeldag OSR 15 met nieuwe winnaar Yoeri Duijster, Brans 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Tweede speeldag OSR 15 met nieuwe winnaar Yoeri Duijster, Brans 2e

Tweede speeldag OSR 15 met nieuwe winnaar Yoeri Duijster, Brans 2e

Een gezellige dartavond met 18 deelnemers waarin geen haast werd gemaakt waardoor de organisatie werd gedwongen om een aangepast speelschema te hanteren. Als gevolg hiervan profiteren een aantal spelers van extra punten.

Er werd gestart volgens de normale procedure maar na het afwerken van de groepswedstrijden moest in de daarop volgende ronde de beslissing worden genomen om slechts verder te gaan met de acht winnaars en kregen de overige acht spelers een 9e plaats toegewezen in plaats van het gewoonlijke onderscheidt wat dan volgt in vier 9e en vier 13e plaatsen.

De laatste 8 die overbleven waren Erik Dortmans, Niels Jansen, Martijn van de Berg en Hermie van Orsouw die hun kwartfinale verloren van Ruud Thijsen, Wessel Driessen, Yoeri Duijster en Bjorn Brans.
Aansluiten zagen de toeschouwers twee halve finales die beide in een 2-4 overwinning eindigde voor respectievelijk Yoeri en Bjorn die zich hiermee finalist wisten.

In de finale werd duidelijk dat Yoeri Duijster zijn zinnen gezet had op de dagzege en ook Bjorn, die echt zijn uiterste best deed, hem hier niet vanaf kon houden. Met een duidelijke 5-2 overwinning greep Yoeri Duijster dan ook de winst en de maximale 40 kwalificatiepunten.

De hoogste finish van de avond ging deze keer naar Hermie van Orsouw en er werden 27 maximale scores gegooid tijdens de avond waarvan Wessel Driessen er vijf voor zijn rekening nam gevolgd door Yoeri Duijster en Roel Donkers met vier stuks.

Uitslag kwalificatie dag 2: 1. Yoeri Duijster 2. Bjorn Brans 3. Ruud Thijssen en Wessel Driessen.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

De volgende kwalificatie dag van de Oranjebar Super Ranking XV wordt gespeeld op dinsdag 26 mei 2015. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws