Uitgebreid verslag van 23e editie Catalunya Darts International 2017 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Uitgebreid verslag van 23e editie Catalunya Darts International 2017

Uitgebreid verslag van 23e editie Catalunya Darts International 2017

Zo, de Catalunya week is helaas weer voorbij. Met meer dan 250 spelers(sters) was het wederom een record aantal sinds de laatste 8 jaar. Ook dit jaar was het wederom super gezellig en hing er een goede gezellige sfeer. Natuurlijk was er hier en daar wel eens wat, maar dat gebeurt overal op elk toernooi in ”the heat of the moment”

Natuurlijk speelden we weer in de oude fabriekshal van “La Fabrica” in Calella. Deze was omgetoverd naar een mooi aangeklede darts locatie met 64 dart banen en een zeer mooi podium. De banen en finale baan waren zoals altijd geleverd door Jelti Darts en de wedstrijdleiding was wederom in handen van Infynity. Ook voor de innerlijke mens werd er zeer goed gezorgd door Rafael, een locale Café eigenaar die dit ook al meer dan 8 jaar zeer vakkundig beheert.

Het weer dit jaar was op en af, soms zeer lekker weer met veel zon, en soms iets minder weer met af en toe regen, maar wel nog een aangename temperatuur. Aangezien we tussen de diverse darts dagen ook vrije dagen hebben, was het een zeer relaxte week van darts in combinatie met vakantie.

Uiteraard waren er weer spelers en bezoekers van veel diverse landen. Dit jaar hadden we spelers uit 12 verschillende landen waar onder ander spelers uit Letland en Rusland/Wit-Rusland, Denemarken, Noorwegen, Finland, Zweden, Nederland, België, Duitsland, Spanje/Catalunya, Italië en Tsjechië.

Het is altijd weer zeer leuk om te zien dat iedereen zich samenpakt en dat er eigenlijk een zeer grote familie is aan het ontstaan. De interactie tussen de diverse spelers van diverse nationaliteiten is prachtig om te zien, soms ook hilarisch aangezien de taal barrière toch nog voor de nodige problemen zorgt, maar met handen en voeten weet men zich toch duidelijk te maken. En lukt dat niet dan word er iemand erbij gehaald die het wel kan verduidelijken, dus men komt er altijd wel uit, dit is natuurlijk ook de charme ervan.

Het evenement heeft ondertussen een zeer goede naam gekregen en we zien dan ook steeds meer dezelfde personen terug komen naar Calella voor een gezellige darts vakantie. Dit stellen wij dan ook zeer op prijs, aangezien we zonder deze spelers geen toernooi zouden hebben, en het betekend dat wij op de goede weg zijn. Volgend jaar is er wederom het 24e Catalunya Darts International 2018. De datum voor volgend jaar is van Zaterdag 1 September tot Zaterdag 8 September. Natuurlijk zoals elk jaar is het ook mogelijk om dagen eerder te komen of langer te blijven in de diverse hotels welk wij aanbieden.

Toernooien
Op Zaterdag 2 September zijn we begonnen met het opwarming toernooi voor de Heren en Dames om 15.00h.
Hier speelden we single 501 bo5 in poules, waarna de nummers 1 en 2 door gingen naar het K.O. toernooi.
Zowel bij de Heren als bij de Dames een geweldige opkomst van 110 Heren en 30 Dames. Na de poules speelden we dus de knock out ronde wat resulteerde in een Heren finale tussen Lee Palfreyman uit Engeland en Jeffrey van de Ven uit Nederland, die gewonnen werd met 4-2 door Lee Palfreyman. Bij de Dames ging de finale tussen Ramona Eriksen uit Noorwegen en Kerstin de Vries uit Nederland die gewonnen werd met 4-1 door Ramona Eriksen.

Dus de kop was er van af, en gingen we op Zondag 3 September verder met het single hoofd toernooi. We begonnen om 11.00h/12.00h (Heren/Dames) aan dit toernooi met 171 Heren en 50 Dames. Zowel bij de Heren als bij de Dames waren er diverse spelers niet gekomen aangezien ze de avond van tevoren een beetje teveel gefeest hadden, maar ja het is niet voor niets ook vakantie.

Bij de Heren en Dames werd er 501 bo5 in poules gespeeld, waarna de nummers 1 en 2 wederom door gingen naar het k.o. toernooi, we begonnen het toernooi om 11.00h. Dit resulteerde bij de Dames in een finale tussen wederom Ramona Eriksen uit Noorwegen en de winnares van vorig jaar, Tatiana Novikova uit Rusland. De overwinning ging na een spannende finale naar Ramona Eriksen met 4-2.

Ook de Heren was de spanning te snijden, en dit resulteerde in een finale tussen wederom Lee Palfreyman uit Engeland en Kay Smeets uit Nederland. Ook deze finale was zeer intens, maar mede door een aantal gemiste dubbels door Kay, was het Lee Palfreyman die deze finale won met 5-3. Dus we hadden onze 1e 2 kampioenen van dit jaar.

Op Maandag 4 September gingen we verder met het fel begeerde Triple mix toernooi. Dit is in veler ogen het gezelligste toernooi aangezien men hier veel interactie met elkaar heeft, en dat er samenstellingen van teams worden gemaakt met verschillende nationaliteiten bij elkaar. We begonnen om 11.00h met 69 Triple mix teams aan het toernooi, waar we 701 bo5 speelden in een knock out toernooi.

Na de diverse spannende en heftige partijen resulteerde dit in een finale tussen Sven Wens – Sven Verdonck – Jana Kanovska uit België en Tsjechië en Edwin Torbjörnsson – Joachim Sjöbeck – Karina Pol uit Zweden en Nederland.
Ook deze finale was zeer spannend maar wederom door veel gemiste dubbels van het Zweeds/Nederlandse team, waren het Sven – Sven – Jana die deze finale wonnen met 4-2, en waren hun de kampioenen van deze editie van het Triple mix toernooi.

Op Dinsdag 5 September was er de felbegeerde 1e rustdag. Dus geen darten maar lekker relaxen, genieten van het weer, en eventueel naar Barcelona gaan of gewoon lekker aan het zwembad liggen. Iedereen gaf hier natuurlijk zijn eigen invulling aan.

Op Woensdag 6 September begonnen we dan uitgerust (hmm voor de meeste dan, maar niet voor iedereen) aan het Heren en Dames Caletour single toernooi. We begonnen om 11.00h/12.00h en ook hier speelden we 501 bo5 in de poules, waarna de nummers 1 en 2 door gingen naar het k.o. toernooi.

Bij de Dames begonnen er 46 speelsters aan het toernooi wat resulteerde in een finale tussen Anna Forsmark uit Zweden en Kate Drake uit Engeland. Deze finale die beide kanten uit kon gaan werd uiteindelijk gewonnen door Anna Forsmark, die hiermee het verblijf en darts voor volgend jaar had gewonnen.

Bij de Heren verschenen 138 spelers aan de start. Na de poules gingen we het k.o. toernooi spelen wat resulteerde in een finale tussen Dennis Harbour uit Engeland en wederom Jeffrey van de Ven uit Nederland. Helaas voor Jeffrey speelde Dennis een zeer sterke wedstrijd en was bij Jeffrey de pijp leeg, waardoor Dennis Harbour de winnaar werd met 4-1 en ook hij won hiermee het verblijf en darts voor volgend jaar.

Dan waren we aangekomen bij Donderdag 7 September, alweer de laatste speeldag van ons evenement. Deze dag werden de Heren en Dames koppels gespeeld, aanvang voor beide 11.00h. Wederom speelden we in poules, 701 bo5, waarna de nummers 1 en 2 doorgingen naar het k.o. toernooi.

Er waren 32 Dames koppels die de strijd met elkaar aangingen, wat resulteerde in een finale tussen Anna Forsmark – Ramona Eriksen uit Zweden en Noorwegen en Kate Drake – gery Johnson uit Engeland. Deze finale werd gewonnen met 3-1 door Anna en Ramona die met deze overwinning onze kampioenen werden voor dit jaar.

Dan als laatste de Heren koppels, we gingen van start met 93 koppels. Na de poules werd er dus het k.o. toernooi gespeeld waar er werd gestreden om de felbegeerde titel. De uiteindelijke finale ging tussen Lee Palfreyman – Joey Palfreyman uit Engeland en Johan Engström – Carles Arola uit Zweden/Catalunya.

Qua score gingen de finale gelijk op, maar aangezien het Zweeds/Catalaans duo geen dubbel kon raken, werden de uiteindelijke winnaars Lee en Joey Palfreyman die deze finale dan ook wonnen met 4-0 en zich hiermee de kampioenen mochten noemen.

Het evenement was wederom een succes en word uiteraard volgend jaar weer voort gezet en wel van Zaterdag 1 September tot Zaterdag 8 September met de 24e editie.

Wij willen iedereen bedanken die er geweest zijn, zowel spelers als toeschouwers, en hebben bijgedragen aan dit evenement, zonder jullie was het niet mogelijk geweest. Onderstaand alle uitslagen van de diverse toernooien.

23e Open Catalunya International Darts 2017 results

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws