Uitgebreide uitleg van nieuwe NDB selectieprocedure in 4 stappen Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Uitgebreide uitleg van nieuwe NDB selectieprocedure in 4 stappen

Uitgebreide uitleg van nieuwe NDB selectieprocedure in 4 stappen

Aanstaande zondag wordt het NDB Rankingcircuit 2015-2016 gelanceerd in Vlaardingen. Omdat de ranking tevens de basis is voor het selectiebeleid zijn ook de selectiereglementen opnieuw vastgesteld, deze treft u . Hieronder leggen we de belangrijkste spelregels voor u uit.

Sinds een aantal jaar kiest de NDB er voor om verschillende methoden te gebruiken om goede en talentvolle spelers vanuit de breedte van onze sport te selecteren. Ze kijken dus niet alleen meer naar de top van de ranking, maar ook naar spelers die daar net onder eindigen. Ook worden de belangrijkste landelijke competities gebruikt en bieden we daarnaast extra kansen voor spelers die zich o.a. via hun regionale lidorganisaties willen kwalificeren.

Daarnaast blijven er enkele plekken over voor spelers die nationaal en/of internationaal goed presteren maar net niet aan de eerste voorwaarden voldoen (zie dit als ‘wildcards’). De Technische Staf kan hen zelf selecteren. Door deze verschillende methoden kan de NDB talent beter en eerder ontdekken. En nog belangrijker, talenten een stap laten maken in hun ontwikkeling naar topspeler.

De selectieprocedure bestaat uit vier stappen:

Stap 1: De selectiespelers vanuit de ranking (dames, heren, junioren, meisjes)
De eerste plekken in de selectie worden bepaald door de NDB Ranking. De volgende spelers plaatsen zich via de ranking voor de selectie:
• Heren: plek 1 t/m 6
• Dames: plek 1 t/m 3
• Junioren: plek 1 t/m 3
• Meisjes: plek 1 t/m 2

Als één van deze spelers geen deel uit kan of wil maken van de selectie dan bepaald het selectiereglement dat deze plek op aanwijzen van de Technische Staf wordt ingevuld. De plek schuift dus niet door naar de eerstvolgende.

Stap 2: Selectieplaatsen via Superleague (heren) en LaCo (dames, junioren)
Voor de tweede stap in het selectieproces kijken we naar de hoogste competities op landelijk niveau. Bij de dames en junioren wordt de beste LaCo speler uitgenodigd voor de selectie. Bij de heren zijn dit de beste twee Superleague spelers. Als deze spelers al via de ranking geplaatst zijn of geen onderdeel uit willen of kunnen maken van de selectie dan schuift deze plaats wel door naar de eerstvolgende.

Stap 3: Kwalificatietoernooi (dames, heren)
Om onder andere talentvolle en goed presterende spelers vanuit de lidorganisaties een extra kans te bieden is het kwalificatietoernooi in het leven geroepen. Voor dit toernooi krijgen bijvoorbeeld de lidorganisaties de mogelijkheid om zelf twee spelers af te vaardigen. De exacte criteria voor het kwalificatietoernooi wordt op korte termijn bekend gemaakt. De beste 2 heren en beste 2 dames van het kwalificatietoernooi plaatsen zich vervolgens voor de selectie.

Stap 4: Resterende aanwijsplekken
Pas tijdens de laatste stap in het selectieproces worden plekken in de selectie door de Technische Staf zelf aangewezen. Hier gaat het om maximaal 3 heren, 2 dames, 2 junioren en 2 meisjes. De aanwijsplekken zijn bedoelt voor goed presterende spelers die nationaal en/of internationaal goed presteren maar (net) niet voldoen aan de overige criteria. Het is mogelijk dat deze stap eerder in het proces genomen wordt ivm naderende evenementen (zoals EK jeugd in juli).

Voor meer informatie klik hier.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws