Vaes zet Wattimena voet dwars en eindigt tweede, v/d Zande wint Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Vaes zet Wattimena voet dwars en eindigt tweede, v/d Zande wint

Vaes zet Wattimena voet dwars en eindigt tweede, v/d Zande wint

De negende kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking 21 lokt afgelopen dinsdag 23 spelers naar de oche. Voor een aantal van hen is deze ranking al jaren de ideale voorbereiding op de Dutch Open die aankomend weekend in Assen wordt gespeeld.

Daarnaast was er natuurlijk een gevulde Mysterie Box die ligt te wachten om geopend te worden; deze avond echter niet want het winnende getal 142 werd niet gefinished. De hoogste finish werd 160 en was afkomstig van Hermie van Orsouw. Met de maximum scores zat het ook goed; Kevin Lens was goed voor 6x180 en de latere winnaar van de avond wist zelfs 8x180 te produceren.

Er werd met vijf groepen gestart zodat er ook nog twee voorrondes voor de kwartfinale moesten worden gespeeld. Hierin waren Hermie van Orsouw en Oswin Streden het minst gelukkig en vielen af in de race op de dagzege.

De kwartfinalisten van deze avond waren Wouter Vaes, Stefan Raaijmaker, Davy van der Zande, Yoeri Duijster, Jermaine Wattimena, Gian van Veen, Kevin Lens en Luc Peeters. Van deze acht bleven Kevin, Gian, Wouter en Davy over. Geen Jermaine deze keer want die verloor kansloos met 4-0 van Wouter in deze speelronde.

Vervolgens volgde een interessante halve finale tussen Wouter en Gian waarbij de jeugdspeler bijna voor een verassing zorgde, maar toch op het nippertje met 3-4 door Wouter werd uitgeschakeld. In de andere halve finale bleek Davy veel te sterk voor Kevin Die een 4-0 ‘Whitewash” nederlaag te slikken kreeg.

In de verliezersronde eindigde beide halve finales in 3-0. Harm Kuiper was te sterk voor Randy oosterbruggen en Mark Giepmans ging onderuit tegen Senny van Hoenselaar. De finale om de troostprijs leverde een 2-4 overwinning op voor Harm Kuipers die in de wedstrijd effectiever was als tegenstander Senny.

De finale om de dagzege was weer eens een keertje een echte knaller. Davy van der Zande en Wouter Vaes gaven elkaar niets toe en er werd gespeeld op het scherpst van de snede. De wedstrijd ging over het volle aantal legs en eindigde uiteindelijk in een 5-4 overwinning voor Davy.

Uitslag kwalificatie dag 9; 1. Davy van der Zande 2. Wouter Vaes 3. Gian van Veen en Kevin Lens.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Kwalificatie dag 10 van de Oranjebar Super Ranking 21 wordt gespeeld op dinsdag 07 februari 2017. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws