Van Duivenbode winnaar 37e HW Django Moneydarts, Van Trijp 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Van Duivenbode winnaar 37e HW Django Moneydarts, Van Trijp 2e

Van Duivenbode winnaar 37e HW Django Moneydarts, Van Trijp 2e

Woensdagavond 6 juni was Café Merwehof te Dordrecht weer het decor van het wekelijkse HW Django Moneydartstoernooi, waarbij men de strijd aan ging om de 1e plek van €75,- en de 7 overige prijzen. Ditmaal mocht de organisatie van HW Darts 26 deelnemers verwelkomen die in een poulefase mochten gaan uitmaken wie er zou doorstromen naar de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk zagen we Eddy Merlijn en Winston van de Graaf hun teleurstelling van het ritje naar de verliezersronde goed wegspelen door als nog een finaleplaats te bemachtigen. Eddy hield in zijn poule Herman Sprangers onder zich, maar moest toezien hoe Danny van Trijp en Mike van Duivenbode zich wisten te plaatsen voor de winnaarsronde. Deze 3e plaats bleek echter genoeg voor een bye, waarna hij geen mededogen kende met Jeffrey Weiss (3-0) en Danny Django (4-1).

Ook Winston eindigde 3e in zijn poule boven Danny Django, maar onder Nigel van Milligen en Dennis van der Steen. Net als bij Eddy leverde dit hem ook een vrije ronde op, waarna hij Herman Sprangers met minimaal verschil versloeg (3-2) om in de halve finale Gerrit Geelen de baas te zijn (4-1).

In de finale wist Winston nog 2 legs te pakken, maar kon hij het Eddy niet moeilijker maken. De overige 5 legs werden dan ook gewonnen door Eddy die zodoende met een 5-2 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:

Anouk Lokum 1-3 Danny Django

Jeffrey Weiss 0-3 Eddy Merlijn

Jacky Sprangers 1-3 Gerrit Geelen

Winston van de Graaf 3-2 Herman Sprangers

Halve finale:

Danny Django 1-4 Eddy Merlijn

Gerrit Geelen 1-4 Winston van de Graaf

Finale:

Eddy Merlijn 5-2 Winston van de Graaf

In de winnaarsronde kregen we met Danny van Trijp en Mike van Duivenbode een herhaling van de finale van de vorige editie. Ondanks een 1e plaats in de poule mocht Danny direct aan de bak, maar dirigeerde hij achtereenvolgens zonder problemen Dennis van der Steen (4-2), Maikel van Helden (4-1) en Ruben Mesters (5-2) naar het schrijfbord.

Mike moest zodoende genoegen nemen met een 2e plaats in de poulefase, maar liet in de knock-outfase zeer spel aantekenen. Bram de Jong (4-0), Nigel van Milligen (4-2) en Patrick van den Boogaard (5-1) werden aan de kant gezet en kon hij zich met een goed gevoel opmaken voor de finale.

Waar Danny zowel de voorgaande finale als de poulewedstrijd met minimaal verschil wist te winnen, was het nu Mike die de boventoon voerde. In een goede finale van beide kanten, waarin alle legs tussen de 12 en 18 darts werden gewonnen, was het Mike die de break wist te plaatsen en deze niet meer uit handen gaf. Uiteindelijk kon hij met een 6-3 overwinning zijn revanche pakken, waarmee hij de 37e HW Django Moneydarts 2018 op zijn naam schreef en de goedgevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:

Nicolay van der Hoek 0-4 Ruben Mesters

Danny van Trijp 4-1 Maikel van Helden

Wesley van Trijp 3-4 Patrick van den Boogaard

Nigel van Milligen 2-4 Mike van Duivenbode

Halve finale:

Ruben Mesters 2-5 Danny van Trijp

Patrick van den Boogaard 1-5 Mike van Duivenbode

Finale:

Danny van Trijp (91,04) 3-6 Mike van Duivenbode (86,60)

Daarnaast had Danny van Trijp met 8 stuks het grootste aandeel in de 32 gegooide 180’ers, terwijl de hoogst mogelijke finish van 170 uit handen kwam van Wesley van Trijp. Beste dame werd Anouk Lokum met een 5e plaats in de verliezersronde.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws