Venken wint wederom en geeft geen enkele leg af in Weert Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Venken wint wederom en geeft geen enkele leg af in Weert

Venken wint wederom en geeft geen enkele leg af in Weert

Een korte maar drukke carnavalsperiode is achter de rug. De versieringen zijn afgehaald en alles is wederom gekuist zodat we ons weer op kunnen maken voor het dagelijkse leven. En daar hoort natuurlijk ook darten bij. Traditiegetrouw staat het weekend na carnaval in het teken van een Musketiers toernooi en dit jaar zal dat op een zondag zijn. Tom dacht enkele maanden geleden tijdens het plannen er nog goed aan te doen om een toernooi te plannen op een vrije voetbalzondag maar had er geen rekening mee gehouden dat er wellicht wel een afgelaste wedstrijd ingehaald diende te worden en zo bleek dit dus het geval te zijn. Met een wedstrijd om 11.30 uur in Hoensbroek en de start van ons toernooi om 14.00 uur was tijdig aanwezig zijn geen haalbare kaart en dus moest er vervanging opgetrommeld worden.

Vaste medewedstrijdleider Wacanno had echter ook al andere plannen aangezien zijn oudste zoon moest breakdancen vandaag en zo werd er beroep gedaan op de andere Musketiers. Martin Hessels is als vanouds van de partij maar veel verrassender was de terugkeer van Musketier Snikkel. Na een afwezigheid van ruim 30 maanden is hij terug van weggeweest en hoe. Deze heren zorgen vandaag voor de inschrijving met hulp van Sharina en zo noteren zij 78 namen op de inschrijflijst voor vanmiddag. Rond 14.15 uur is de loting gedaan en durft niemand de aanwezigen toe te spreken omdat dit normaliter een klusje is voor Tom Reemers. Net op dat moment stapt hij de zaal binnen na een klinkende overwinning in het zuiden van Limburg met zijn voetbalteam en mag hij direct alle darters richting hun wedstrijdbord dirigeren. We hebben vandaag 19 poules waar er 2 van 5 zijn en zo zal de wedstrijdleiding bij deze poules nog wat extra schrijfwerk hebben om alle poules gelijktijdig klaar te krijgen.

Grote afwezigen vanmiddag zijn de eerder genoemde Paul Wacanno en verder ook Paul Wijnen, Noud Custers, Berend Boeve, Nick Stroek, Glenn Thorne en natuurlijk Davy Cardinaal.

Poule 1: De eerste poule van 5 herbergt 4 vaste bezoekers van onze toernooien. De 5e is ook geen onbekende maar zien we hooguit 1 of 2 keer per jaar op de Musketiers activiteiten. Arun Snijkers neemt het vandaag op tegen Eddy Janssen, Sandra Verheggen, Danique Stroek en Lorenzo van Rossum. Pas in de laatste partij weet Arun te winnen van Sandra en daarmee eindigen Sandra en hij als nummers 5 en 4 in de poule. Op papier verwacht je Eddy en Lorenzo op de plekken 1 en 2 in deze poule maar vandaag loopt het helemaal anders. Danique Stroek won gisteren al haar single bij de Meierij cup en lijkt vertrouwen te hebben getankt want zij wint al haar poulewedstrijden en gaat overtuigend door naar de volgende ronde. Eddy had in de eerste pot van de middag al afgerekend met Lorenzo en die overwinning blijkt nu goud waar want hij wordt 2 achter Danique.
1. Danique Stroek 12
2. Eddy Janssen 10 180
3. Lorenzo van Rossum 9
4. Arun Snijkers 5
5. Sandra Verheggen 3

Poule 2: Jean-Pierre Hendrix is favoriet in poule 2 en opent tegen Martien van Kuijk. Sinds zoon Nick het darten heeft ontdekt lijkt ook JeePee de focus weer op het darten te hebben gelegd en zien we hem weer veel op de toernooien in de regio. Martien weet JeePee tot 2-2 te drijven maar verliest de pot waarin de man uit Budel liefst 3 maal 180 weet te gooien. Hij geeft zijn visitekaartje dus meteen af en verslaat ook de andere opponenten waardoor hij ook ongeslagen 1e wordt. Achter hem ontspant zich een spannende strijd tussen 2e en 3e divisie darters. Rene Metsemakers blijkt door 3 overwinningen de sterkste van de rest en laat Martien van Kuijk het nakijken als nummer 3. Dominico Lauritano, die vroeger nog bekend stond als gevaarlijke opponent, kan nu niet imponeren en pakt stek 4. Ron Smeets eindigt 5e. Hij pakt alle partijen legs maar wint geen partij. Hij spel is daarvoor nog wat te wisselvallig.
1. Jean-Pierre Hendrix 12 180,180,180,180,100F
2. Rene Metsemakers 9
3. Martien van Kuijk 8
4. Dominico Lauritano 6 180
5. Ron Smeets 6

Poule 3: Colin Philippi en Niek Ophelders zijn bekende gezichten in poule 3. Onbekend voor ons zijn de andere heren die luisteren naar de namen John Kusters en Patrick Nijssen. De laatste kan duidelijk wel een pijltje gooien want hij wint al zijn partijen en gaat als poulewinnaar door naar de K.O. fase. Colin weet nog beslag te leggen op plek 2 maar Niek Ophelders gaat hard over de knie bij de 3 heren. Niek pakt slechts 2 legs. Hij weet vanmiddag meer Cheeseburgers en tosti’s te scoren dan punten en heeft iig een goed gevulde maag. John Kusters is de enige in poule 3 die 180 weet te scoren maar ook hij mag zijn toernooi vervolgen in de verliezersronde.
1. Patrick Nijssen 9
2. Colin Philippi 6
3. John Kusters 5 180
4. Niek Ophelders 2

Poule 4: Roermond is aardig vertegenwoordigd vandaag en dit blijkt ook in poule 4. Alle heren spelen of hebben competitie gespeeld in Roermond en zijn ook “redelijk” bekende gezichten in Weert. Paul Out is het minst vaak op onze toernooien geweest maar dat hij een pijltje kan gooien wisten we wel. Met 3 klinkende overwinningen plaatst hij zich als eerste in poule 4 voor de volgende ronde. Leon Reijnders volgt hem als nummer 2 ondanks een 3-0 nederlaag tegen Paul. Leon dient daarvoor wel af te rekenen met Maik Brentjens en Michel Schneider. Laatstgenoemde heeft niet bepaald zijn dag en blijft zonder overwinning in deze sterke poule. Alle heren weten minimaal 1 keer een highscore te noteren.
1. Paul Out 9 180
2. Leon Reijnders 6 180,180
3. Maik Brentjens 4 180
4. Michel Schneider 2 180

Poule 5: Carlo Reemers opent met een 3-0 overwinning op Ritchie van de Rieth die hij maar al te goed kent. Beide heren komen uit dezelfde parochie in Weert en kennen mekaar al van jongs af aan. Ritchie heeft al te lang niet meer gedart en dacht er vandaag goed aan te doen om nog eens wat te trainen. De partijen die volgen worden niet gewonnen maar leveren wel nog 4 legs op zodat Ritchie weer wat meters op de spreekwoordelijke teller heeft staan. Yoerie de Vries en Sylvester Jacobs zijn de jongelingen in poule 5 en deze heren weten samen door te stoten als nummers 1 en 2. Yoerie doet dit met 8 gewonnen legs. Hij verliest zijn laatste pot met 3-2 van Carlo. Sylvester pakt net als Carlo 7 legs maar wist het onderling treffen te winnen.
1. Yoerie de Vries 8
2. Sylvester Jacobs 7
3. Carlo Reemers 7 108F
4. Ritchie van de Rieth 4

Poule 6: In Poule 6 weet Martin Rose zijn tegenstanders te verslaan en wordt hij glansrijk poulewinnaar. Patrick Creemers krijgt 3 keer op de broek en besluit dat dit meer dan voldoende is op een dag. Hij eindigt 4e en gaat ook niet meer herkansen in de verliezersronde. Gert Wevers staat vrij hoog in de ranking maar kan niet voorkomen dat Eric Smits die op ons vorige toernooi ook al goed stond te gooien hem verslaat waardoor Gert zijn punten in de verliezersronde moet vergaren.
1. Martin Rose 9
2. Eric Smits 7
3. Gert Wevers 4
4. Patrick Creemers 2

Poule 7: Koen Hunnekens treft andermaal een stevige poule. Op ons vorige toernooi werd dit hem nog fataal maar vandaag weet hij de schifting wel te overleven. Koen opent sterk met overwinningen op Michael Dokter en Joop de Vries en mag de laatste pot dan verliezen van Rick Veugelers die moet winnen omdat hij eerder verloor van Joop de Vries. De favorieten Rick en Koen gaan dus verder en Michael Dokter en Joop de Vries mogen net als op ons vorige toernooi hun geluk beproeven in de verliezersronde. Alle heren weten overigens wel een overwinning te pakken in poule 7 want Dokter wint van Joop.
1. Rick Veugelers 7 180,180,126F
2. Koen Hunnekens 7 180
3. Joop de Vries 5 108
4. Michael Dokter 3 116

Poule 8: Rene Hillen is wederom van de partij na een prima toernooi 5 waarin hij voor het eerst dit seizoen aanwezig was. Dat hij een goede pijl kan gooien bewees hij toen al en ook vandaag wordt hij poulewinnaar. Hij wint al zijn partijen met 3-0 in een poule waarin ook geen andere uitslagen vallen dan 3-0. Deveny klopt op haar beurt de heren die luisteren naar de namen Jurgen Aspers en Etienne Nelissen en in het onderonsje om plek 3 weet Jurgen weer van de Lange te winnen. Beide heren zijn echter meer tevreden met de overwinning van Ajax op PEC Zwolle waardoor de voetbalcompetitie weer spannend lijkt te worden.
1. Rene Hillen 9
2. Deveny Egging 6
3. Jurgen Aspers 3
4. Etienne Nelissen 0

Poule 9: Er kwamen al enkele stevige poules voorbij maar wat te denken van een poule met Dimitri Triekels, Johan van Lier, Jannick Vankan en Gino Franssen waarin de laatste van de 4 laat zien het darten nog steeds niet verleert te zijn. Gino kan zo wisselvallig zijn als het weer maar als zijn pijlen doel treffen dan mag iedereen uitkijken. Gino wint alle potten met 3-2 en wordt poulewinnaar. Dit betekend dat we enkele grote namen ook in de verliezersronde gaan terugzien. Dit lot is er voor joep en Dimi. Jannick weet hen namelijk te kloppen en pakt plek 2 in de poule. Tegen Joep blijkt de 3-2 overwinning een hele belangrijke. Dimi blijft wel een beetje achter bij zijn poulegenoten.
1. Gino Franssen 9 180
2. Jannick Vankan 8 180
3. Johan van Lier 7
4. Dimitri Triekels 3 180

Poule 10: Hans Lommen en Ashley Verspaget domineren poule 10 waarin beide mannen 8 legs weten te pakken. Ashley wipt in de laatste pot nog over Hans heen met een 3-2 overwinning daar waar hij eerder met 3-2 van Manita verloor. Manita had op dat moment al met 3-0 van Hans verloren en ook Jordy Baeten blijkt te sterk voor Manita waardoor Jordy nog 3 wordt en Manita dus 4.
1. Ashley Verspaget 8 180,119F
2. Hans Lommen 8
3. Jordy Baeten 4
4. Manita Schmitz 4

Poule 11: Kevin Creemers van de Hook 5 komt een keer proberen op ons toernooi en treft een pittige poule met daarin Wichard Knoops en Jean-Marie Hendrikx die al vaker op ons finaledagpodium actief waren en daarnaast treft hij ook Bryan Saanen die inmiddels al de nodige ervaring heeft. Berke weet alle mannen te kloppen en wordt 1. Kevin kan geen enkele leg winnen en wordt naar de verliezersronde verwezen. Bryan Saanen klopt Wichard Knoops zo zou later blijken maar op het pouleformulier wordt een overwinning voor Wichard genoteerd. Dit zal grote gevolgen hebben want Wichard eindigt door dit foutje als nummer 2 voor Bryan die dus onterecht in de verliezersronde terecht komt. Aan de wedstrijdtafel kunnen wij niks anders doen dan de ingevulde scores overnemen en willen we iedereen er op wijzen het formulier goed te controleren zodat dit soort missers niet voorkomen.
1. Jean-Marie Hendrikx 9
2. Wichard Knoops 7 180
3. Bryan Saanen 6 180
4. Kevin Creemers 0

Poule 12: Brian Stultiens treft niet bepaald een makkelijke loting met Davyd Venken, Martin Hessels en Joey Greijn als tegenstanders en kan ook enkel tegen Martin 2 legs winnen. Venken is weer ouderwets op dreef en laat zijn poulegenoten kansloos. Joey komt nog het dichtst bij leg winst maar op het moment dat hij op 32 staat gooit Venken 170 voor zijn neus uit. Joey wint de pot om plek 2 met 3-1 van voormalig teamgenoot Hessels en blijft zo in de race voor een goede positie op de Musketiers ranking.
1. Davyd Venken 9 180,180,180,180,170F
2. Joey Greijn 6
3. Martin Hessels 4
4. Brian Stultiens 2

Poule 13: Michael Timmermans doet net als vriendin Danique waar hij voor komt. Proberen zo veel mogelijk partijen in winst omzetten en tot dusver gaat hem dit goed af met winstpartijen op Roel van Bilzen, Rudi Niëns en Bjorn Scheffer. De andere heren winnen allemaal van elkaar al betekend dit niet dat ze ook allemaal evenveel legs weten te pakken. Rudi en Roel geraken tot 6 legs en dit betekend dat Roel 2e wordt doordat hij het onderling duel wint van Rudi.
1. Michael Timmermans 9
2. Roel van Bilzen 6
3. Rudi Niëns 6
4. Bjorn Scheffer 4

Poule 14: Marco Geurts zou vandaag als grensrechter actief zijn langs de lijn bij F.C. Maasgouw maar de afgelasting van de wedstrijd zorgt ervoor dat hij toch aanwezig kan zijn. Marco kan als 3e divisiespeler niet verrassen tegen de 1e en Eredivisie tegenstand in poule 14. Maurice Moons is even clubloos op dit moment maar dit heeft weinig invloed op zijn spel. Maurice wint 3 partijen en is hard op weg naar zijn eerste finaledag. Martijn Saes stond vorig jaar voor het eerst op ons podium en zal nog hard aan de bak moeten vandaag en in de volgende 2 toernooien. Vandaag zal hij zijn punten na een nederlaag tegen Stephan Bernaerts in de verliezersronde moeten pakken.
1. Maurice Moons 9 180,110F
2. Stephan Bernaerts 7
3. Martijn Saes 6
4. Marco Geurts 3

Poule 15: Mark Stultiens mistte de eerste 2 toernooien van dit jaar en is bezig met een inhaalslag. Vanmiddag doet hij dit middels 3 overwinningen op Hai Bos, Mandy Moonen en Hanny van Kuijk. Of Mark er dit jaar bij zal zijn op de finaledag weten wij pas na 8 toernooien. Tot dusver is hij dus goed bezig om punten aan zijn totaal toe te voegen. De dames in de poule kunnen ook niet voorkomen dat Hai Bos 2e wordt in de poule. Mandy en Hanny spelen om plek 3 en de hoogst geplaatste dame op onze ranking wint dit onderonsje.
1. Mark Stultiens 9 116F
2. Hai Bos 6 180,114F
3. Mandy Moonen 4
4. Hanny van Kuijk 1

Poule 16: Bas Manders is voor de 3e maal op rij aanwezig en ook nu weet hij eenvoudig poulewinnaar te worden. Anneke Houben komt nog enigszins in de buurt met 7 gewonnen legs maar Marco Knapen en Anton Saes wordt geen leg gegund. We zijn benieuwd of Bas met een totaal van 5 toernooien een plekje kan bemachtigen op onze finaledag. Hij zal iig nog een keer moeten komen om met 4 deelnames recht te hebben op de play-offs indien het hem niet lukt om in de top 28 te geraken. Anneke Houben is ook voor de 3e maal aanwezig dit seizoen. Zij weet 2e te worden door met 3-1 van Anton te winnen en Marco met 3-0 te kloppen.
1. Bas Manders 9 116F
2. Anneke Houben 7
3. Marco Knapen 3
4. Anton Saes 2

Poule 17: Jan Martens domineert poule 17 die zeker niet als zwak bestempeld kan worden. Toch is onze oude rot te sterk voor teammaatje Johan Stals met 3-1 en ook Kerstien de Vries verliest met deze cijfers. Maykel Verhaag krijgt met 3-0 op de broek. De drie anderen hebben in de laatste pot echter nog alles in eigen hand. Maykel en Kerstien staan op 4 legs alvorens de laatste 2 poulewedstrijden beginnen. Doordat Maykel geen leg pakt gaat de pot tussen Johan die pas op 1 gewonnen leg staat en Kerstien uitsluitsel brengen. Johan wint de partij met 3-0 en zo komen ze met 3 man op 4 legs. Een shoot-out van 9 pijlen bepaald dat Johan 2e wordt voor Kerstien en Maykel die de poule afsluit als nummer 4.
1. Jan Martens 9
2. Johan Stals 4 180
3. Kerstien de Vries 4 114F
4. Maykel Verhaag 4 111F

Poule 18: Lei Segers is een oude rot uit de regio Helden. Joep van Lier vertelde vandaag nog dat hij tussen WOI en WOII al zijn eerste partij tegen Lei speelde in Helden. Dat het darten in de tussentijd is geëvolueerd mag wel duidelijk zijn en Lei moet zijn meerdere erkennen in de jongere generatie darters. Maurice van Dijke doet het verrassend goed tegen de op papier sterkere Martijn Lemmen en Yvon Graus. Tot de allerlaatste leg in de poule is het spannend want Martijn Lemmen wacht met 8 legs in spanning af wat de eindstand wordt. Yvon neemt het op tegen Maurice en op een 2-2 stand is nog alles mogelijk. Yvon heeft inmiddels wel wat bagage in d’r rugzak en weet de partij naar zich toe te trekken waardoor zij poulewinnaar wordt en Martijn op het vinkentouw meelift.
1. Yvon Graus 9
2. Martijn Lemmen 8 180
3. Maurice van Dijke 7
4. Lei Segers 1

Poule 19: De laatste poule van de avond maar zeker niet de minste. Peter Knoops, Kevin Nesselaar en Nick Hendrix zijn vaste bezoekers van ons toernooi maar de laatste naam in poule 19 is wel de meeste speciale. Patrick Stikkelbroek geldt nog altijd als een van de drie oprichters van onze toernooien. Samen met Martin Hessels en Paul Wacanno vormde hij ooit het hart van de toernooien. Na wat onenigheid verdween hij tijdelijk van het toneel maar nu na ruim 2 jaar is hij terug en hoe. Dartend mist hij de boot naar de winnaarsronde nog wel maar binnen een middag heeft hij de harten van veel mensen weer veroverd. We gaan er vanuit dat hij vaker op het toneel zal verschijnen want ook hij heeft genoten van deze middag. Stikkel eindigt op 6 gewonnen legs. Evenveel als Nick Hendrix maar die weet Stikkel te kloppen. Ook Kevin Nesselaar wint van Patrick en pakt ook Peter Knoops en Nick zodat hij eerste wordt.
1. Kevin Nesselaar 9
2. Nick Hendrix 6 120F
3. Patrick Stikkelbroek 6
4. Peter Knoops 4 102F

Van de 40 darters die in de verliezersronde de pot in gaan voor de loting haken Anton Saes en Patrick Creemers al af voordat de nummertjes getrokken worden. De onderstaande partijen rollen als tussenronde uit de bus.
Tussenronde verliezerskant:
Etienne Nelissen – Ron Smeets 0-2
Brian Stultiens – Marco Geurts 1-2
Michael Dokter – Sandra Verheggen 2-0
Kevin Creemers – Peter Knoops 1-2
Dimitri Triekels – Maykel Verhaag 2-0
Bjorn Scheffer 180 – Hanny van Kuijk 2-0

Aan de winnaarskant hebben we 6 partijen die uitsluitsel gaan geven welke 32 darters een rol gaan spelen bij de laatste 32. We hebben een damesonderonsje en verder enkele interessante affiches. Er zijn 2 Hook onderonsjes tussen Hans en Martijn en die tussen Jannick en Johan die in beide gevallen gewonnen wordt door het hoogste team. Joey Greijn treft geen eenvoudige loting tegen de Belt maar wint makkelijk en maatje Roel van Bilzen moet Hai Bos de hand schudden na 4 legs. Nick Hendrix die de WDC ranking aanvoert klopt Wichard knoops.
Tussenronde winnaarskant:
Hans Lommen 118F – Martijn Lemmen 3-0
Deveny Egging – Anneke Houben 2-3
Joey Greijn – Stephan Bernaerts 3-0
Wichard knoops – Nick Hendrix 180 0-3
Jannick Vankan 180 – Johan Stals 3-1
Roel van Bilzen – Hai Bos 1-3

De Loting koppelt al enkele bekende en sterke spelers aan elkaar in een vroeg stadium van de verliezersronde. Lorenzo verliest van Kerstien, Niek Ophelders gaat er af tegen Gert Wevers en Peter Knoops overkomt hetzelfde tegen Martijn Saes. De partijen tussen Martin Hessels en Dimitri Triekels en Joop de Vries en Michel Schneider kunnen als de zwaarste lotingen bestempeld worden. Joop en Dimi winnen. Bjorn Scheffer gooit een schitterende 160 finish tegen Marco Knapen in deze ronde.
Laatste 32 verliezersronde:
Lorenzo van Rossum – Kerstien de Vries 0-2
Johan van Lier – Lei Segers 2-0
Carlo Reemers – Dominico Lauritano 2-0
Rudi Niëns – Manita Schmitz 2-0
John Kusters 180 – Patrick Stikkelbroek 1-2
Bryan Saanen – Ron Smeets 2-0
Joop de Vries – Michel Schneider 2-0
Mandy Moonen – Marco Geurts 2-1
Martien van Kuijk – Maurice van Dijke 1-2
Jordy Baeten – Michael Dokter 0-2
Gert Wevers – Niek Ophelders 2-0
Peter Knoops – Martijn Saes 0-2
Maik Brentjens 126F – Arun Snijkers 2-0
Martin Hessels – Dimitri Triekels 1-2
Jurgen Aspers – Ritchie van de Rieth 2-0
Marco Knapen – Bjorn Scheffer 160F 0-2

Eric Smits rekent bij de laatste 32 af met Gino Franssen die in de poulefase nog zo sterk speelde en de onbekende Patrick Nijssen kegelt Kevin Nesselaar uit het toernooi. Grootste verrassing van deze ronde is de uitschakeling van Rick Veugelers door Leon Reijnders. De clash tussen Venken en Vankan komt veel te vroeg in het toernooi voor de laatstgenoemde en ook hij vindt zijn Waterloo al bij de laatste 32. Favorieten als Jan Martens en Jean-Marie Hendrikx gaan nog eenvoudig een rondje verder en het veld wordt vlotjes uitgedund naar 16 darters. Paul Out moet voor zijn partij tegen Eddy Janssen worden wakker geschud maar het powernapje heeft m goed gedaan zo zal blijken.
Winnaarsronde laatste 32:
Danique Stroek – Jan Martens 0-3
Gino Franssen – Eric Smits 2-3
Yoerie de Vries – Rene Metsemakers 3-2
Michael Timmermans – Hans Lommen 0-3
Patrick Nijssen – Kevin Nesselaar 180,116F 3-1
Jean-Marie Hendrikx – Anneke Houben 3-0
Rick Veugelers 180 – Leon Reijnders 1-3
Mark Stultiens – Joey Greijn 0-3
Jean-Pierre Hendrix 180,180 – Yvon Graus 3-1
Ashley Verspaget – Koen Hunnekens 180 0-3
Martin Rose – Colin Philippi 180 3-1
Maurice Moons – Nick Hendrix 180 1-3
Paul Out – Eddy Janssen 3-2
Davyd Venken 180 – Jannick Vankan 3-0
Rene Hillen 102F – Sylvester Jacobs 180 3-0
Bas Manders – Hai Bos 3-2

Bij de laatste 16 VR is de uitschakeling van Johan van Lier tegen Kerstien de Vries de grootste verrassing. Het Aod Thoear onderonsje tussen Dimi en Maik wordt gewonnen door de captain van het team die o.a. een 102 uitworp noteert en ook de partij tussen Gert Wevers en Martijn Saes mag als een stevige loting bestempeld worden. Gert wint en ziet met hem ook nog Carlo Reemers, Bryan Saanen, Joop de Vries, Michael Dokter en Bjorn Scheffer doorstoten naar de laatste 8.
Verliezersronde laatste 16:
Kerstien de Vries 180 – Johan van Lier 2-1
Carlo Reemers – Rudi Niëns 2-1
Patrick Stikkelbroek – Bryan Saanen 1-2
Joop de Vries – Mandy Moonen 2-0
Maurice van Dijke – Michael Dokter 180 1-2
Gert Wevers 180 – Martijn Saes 2-1
Maik Brentjens 102F – Dimitri Triekels 2-0
Jurgen Aspers – Bjorn Scheffer 0-2

Leon Reijnders die een ronde eerder nog van Veugelers won gaat nu met keiharde cijfers over de knie bij de werknemer van de maand van Erve. Joey Greijn klopt Leon met 3-0. Paul Out is out of tournament nadat hij de jarige Davyd Venken tegen het lijf loopt. Venken deelt ook op zijn verjaardag geen cadeautjes uit. Jan Martens verslikt zich in Eric Smits die even niet rustig doet en zich gewoon plaatst voor de kwartfinale. Hans Lommen volgt dit voorbeeld. Rene Hillen gaat ook geruisloos nog een rondje verder.
Winnaarsronde laatste 16:
Jan Martens 180,148F – Eric Smits 1-3
Yoerie de Vries – Hans Lommen 2-3
Patrick Nijssen – Jean-Marie Hendrikx 1-3
Leon Reijnders – Joey Greijn 0-3
Jean-Pierre Hendrix – Koen Hunnekens 1-3
Martin Rose – Nick Hendrix 1-3
Paul Out – Davyd Venken 180 0-3
Rene Hillen – Bas Manders 180 3-1

In 3 van de 4 kwartfinales aan de verliezerskant kunnen we een duidelijke favoriet aanwijzen en in alle gevallen weet deze ook te winnen. Dit betekend het einde van het toernooi voor Carlo Reemers, Bryan Saanen en Bjorn Scheffer. De pot tussen Michael Dokter en Gert Wevers is wat moeilijker te voorspellen. Michael gooit een knappe 143 finish maar dit blijkt niet voldoende voor de winst die naar Gert toe gaat.
Verliezersronde laatste 8:
Kerstien de Vries – Carlo Reemers 2-0
Bryan Saanen – Joop de Vries 0-2
Michael Dokter 143F – Gert Wevers 1-2
Maik Brentjens – Bjorn Scheffer 2-0

Een verrassend kwartfinale tussen Eric Smits en Hans Lommen levert een nog verrassendere halve finalist op. Hans wint een spannend onderonsje van Eric en mag zich gaan opmaken voor de halve finales. Hans heeft zich met het behalen van deze halve finale ook zo goed als zeker geplaatst voor de finaledag. De andere kwartfinales gaan eenvoudig naar de favorieten. Berke klopt Joey Greijn en Venken wint voor de 2e maal op rij van Rene Hillen. Koen Hunnekens die we al even niet benoemd hebben klopt Nick Hendrix met 3-0 en mag zich opmaken voor de clash met de man in vorm.
Winnaarsronde laatste 8:
Hans Lommen – Eric Smits 3-2
Jean-Marie Hendrikx – Joey Greijn 3-0
Koen Hunnekens – Nick Hendrix 3-0
Davyd Venken 180 – Rene Hillen 3-0

Kerstien de Vries wist vandaag al Lorenzo, Joep en Carlo naar huis te sturen en Joop deed ditzelfde met Michel, Mandy en Bryan. In de halve finale is Joop te sterk voor Kerstien en plaatst hij zich als eerste voor de finale in de verliezersronde. In de andere halve finale is Gert Wevers gekoppeld aan zijn Meierij teammaatje Maik Brentjens. Gert wint en mag na Ophelders, Saes en Dokter ook Brentjens aan zijn lijstje geklopten toevoegen.
verliezersronde halve finales:
Kerstien de Vries – Joop de Vries 2-3
Gert Wevers 180 – Maik Brentjens 3-1

De halve finales aan de winnaarskant zijn 2 eenzijdige partijen. Hans Lommen kan al lang tevreden terugkijken op zijn toernooi en komt simpelweg kwaliteit te kort om een sterke Jean-Marie Hendrix te verslaan. Koen Hunnekens is normaliter in staat om iedereen te kloppen maar zijn tegenstander is de laatste tijd voor iedereen een utopie. Davyd Venken wint met 4-0 van Koen en heeft nog steeds geen leg verloren in dit toernooi. In het vorige toernooi verloor hij ook pas in de finale zijn eerste leg.
Winnaarsronde halve finales:
Hans Lommen – Jean-Marie Hendrikx 0-4
Koen Hunnekens – Davyd Venken 0-4

Joop de Vries neemt het in de finale op tegen Gert Wevers. Beide heren kunnen de extra puntjes goed gebruiken om hun finaledag veilig te stellen. Gert blijkt in de finale de meeste constante te zijn en zo pakt Gert de winst en de volle buit. Hij voegt 15 punten toe aan zijn totaal en klimt naar de 11e plek op de ranking.
Verliezersronde finale:
Joop de Vries – Gert Wevers 1-3

In de finale aan de winnaarskant een Belgisch onderonsje tussen 2 heren die mekaar al heel wat jaren kennen. Zowel Berke als Venken wonnen hun voorgaande potten eenvoudig dus het beloofd een mooie finale te worden. Dit wordt het ook maar dan met name door de dadendrang van Davyd op wie met vlagen weer geen maat staat. Leg 1 begint nog wat stroef maar een 90 finish levert een 20 darter op. In de 2e leg doet Venken zijn maatje pijn door met 3 pijlen in de hand 50 te shotten op bullseye. Leg 3 gaat in 15 pijlen naar Davyd die nu 99 uitgooit. De 4e leg completeert de demopartij met een 80 finish via 2 maal tops. Dit keer is het in 17 pijlen. Ook de 5e en laatste leg gaat in 17 pijlen uit. Venken mist zijn eerste dubbel nog maar prikt met zijn 2e pijl dubbel 10 uit.
Winnaarsronde finale:
Jean-Marie Hendrikx – Davyd Venken 0-5

In deze vorm is Davyd bijna niet te kloppen maar we zullen zien of hij ook het 4e toernooi ook zal meepakken om zich te plaatsen voor de finaledag. Ditzelfde geldt voor Patrick van Veldhoven die pas 2 keer aanwezig was op onze toernooien dit jaar. Hij zal nog 2 keer van de partij moeten zijn om zich te plaatsen. Voor veel andere darters geldt dat zij vooral punten moeten scoren in de laatste 2 toernooien. Op 1 april zullen we dan weten wie bij de beste 28 darters behoren en welke dames en heren mogen herkansen tijdens de play-offs die op 5 mei plaatsvinden.
De terugkeer van Patrick Stikkelbroek is misschien wel het grootste lichtpuntje op ons toernooi. Na afloop van het toernooi neemt hij hoogstpersoonlijk nog afscheid van iedereen. Wachtend in de deuropening knuffelt hij iedereen huiswaarts.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws