Verberk declaseert Oswin Streden in finale 11e OSR speeldag Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Verberk declaseert Oswin Streden in finale 11e OSR speeldag

Verberk declaseert Oswin Streden in finale 11e OSR speeldag

Maikel Verberk declaseert Oswin Streden in finale van de 11e OSR speeldag via 5-0 whitewash zege. Winst in verliezersronde gaat naar Paul Hendrix. Mysteriebox blijft wederom gesloten.

Ondanks de grote hoeveelheid (internationale) dartevenementen die deze maand gespeeld worden, o.a. in België, Zweden, Schotland en Frankrijk, blijven de dartspelers in voorbereiding op het nieuwe seizoen de Oranjebar Super Ranking bezoeken. Zo ook op de voorlaatste kwalificatiedag waar dit keer jeugd wereldkampioen Maikel Verberk aanwezig was tezamen met een aantal spelers die hun plaats op de finaledag veilig wilden stellen.

Via de groepsfase en het winnen van de kwartfinales bleven Oswin Streden, Hermie van Orsouw, Antoine Kanters en vanzelfsprekend Maikel Verberk over voor het winnen van de dagzege. Maikel trof Hermie in de halve finale en had aan een break genoeg om met 2-4 te winnen. Antoine moest tot het gaatje om daarna te constateren dat het niet genoeg was; Oswin pakte met 4-3 de winst en opnieuw een finaleplaats.

In het toernooi voor de uitgeschakelde spelers van het hoofdtoernooi werd aansluitend aan de finale begonnen. Hierin stonden Tom Mulder en Paul Hendrix tegenover elkaar. Beide mannen gunde elkaar niets en gingen voor persoonlijk succes. Het was Paul die uiteindelijk aan het langste eind trok (2-3) en er met de troostprijs vandoor ging.

De grote finale ging tussen twee spelers die verantwoordelijk waren voor de hoogste finishes van de dag. De 160 van Maikel en de 158 van Oswin waren natuurlijk een goede prestatie maar de winnende finish van 142 waarmee de Mysterie Box zou worden geopend ontbrak zodat de inhoud hiervan weer een week extra mee kan.

In de wedstrijd was er weinig plezier te beleven voor Oswin die waarschijnlijk nog wel eens terugdacht aan de afgelopen week toen hij met 5-1 de finale wist te winnen. Nu was hij echter degene die een draai om de oren kreeg. Maikel kende geen genade en trakteerde de oude krijger op een 5-0 uitslag en boekte met deze “Whitewash” overwinning de dagzege die hem echter geen plaats op de finaledag gaat opleveren.

Hiervoor moet je namelijk vier keer hebben deelgenomen in de 23e reeks.

Komende week wordt de laatste kwalificatiedag gespeeld en er zijn nog kansen voor een aantal spelers die tot nu toe drie keer hebben meegedaan. Mede dankzij het feit dat twee al zeker geplaatste spelers, Tom Mulder en Peter van den Broek helaas zullen ontbreken waardoor een aantal spelers automatisch doorschuiven.

Uitslag kwalificatie dag 11; 1. Maikel Verberk 2. Oswin Streden 3. Antoine Kanters en Hermie van Orsouw.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Kwalificatie dag 12 van de Oranjebar Super Ranking 23 wordt gespeeld op dinsdag 29 augustus 2017. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws