Verslag 3e editie Coelenhage Koppeldarts op zaterdag in Wezep Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Verslag 3e editie Coelenhage Koppeldarts op zaterdag in Wezep

Verslag 3e editie Coelenhage Koppeldarts op zaterdag in Wezep

Na het succes van editie 1 en 2 (2014 en 2015) stond ook onder 'november' van kalenderjaar 2016 weer een dikke streep in de agenda van vele darters. Het Coelenhage Koppeldarttoernooi is inmiddels een gevestigd toernooi in de regio met ieder jaar meer deelnemers. Ook dit jaar waren de beoogde 96 koppels al gauw ingeschreven, waarop de organisatie besloot de capaciteit op te schroeven naar maar liefst een maximum deelnemersaantal van 128 koppels! Uiteindelijk sloot de inschrijving en werd duidelijk dat er zich 109 betaalde koppels hadden aangemeld. De poules konden nu ingedeeld worden.

De darters kwamen niet alleen uit de alom bekende Sallandse dartsteden Staphorst, Wezep, Genemuiden en Kampen, maar uit alle hoeken van het land kwamen zij afgereisd. Den Haag, Rijswijk, Groningen, Urk, Winterswijk en Dinxperlo. Kosten nog moeite werd gespaard om een gooi te doen naar de hoofdprijs van € 750,00!

Inmiddels steeg het gezelligheidsniveau naar 'aangenaam' en 'bovengemiddeld' en werden diverse versnaperingen geschonken, getapt en gereserveerd door de bediening van hoofdsponsor Congres- & Partycentrum Coelenhage. Op de achtergrond klinken de gezellige tunes van top-sponsor DJ Maxim, eigenaar van DJ PartySensations.

En dan, 13.40 uur: de poules zijn gestart! Maar liefst 218 darters hebben zich gemeld bij één van de 30 oranje dartbanen en richtten hun pijlen op die felbegeerde eerste plaats in de poule. Met (inter)nationaal bekende namen als Dirk van Duijvenbode, Jeffrey de Zwaan, Ron Meulenkamp, Josephus Schenk en Sven Groen, is die overwinning in de poule nog een hele klus voor vele koppels. Naast een hoog niveau darts van bovengenoemden waren er ook enkele gevaarlijke lokale top-koppels aanwezig die voor genoeg reuring zorgden tijdens de poulefase.

Ter afwisseling van de vele bekende dartkreten, de spannende "oehhs" en teleurgestelde "aaahhs", zorgde zanger Henk van het Ende voor gezellig muzikaal vermaak in het genre 'levenslied'.

Rond de klok van half 5 waren de poules gespeeld en werd er gestart met de bekende knock-out fase. Alle koppels gingen door in respectievelijk de verliezersronde danwel de winnaarsronde. Al gauw werden enkele grote namen verslagen door de lokale helden van de Sallandse Dart Competitie (SDC). Zo vonden ondermeer Dirk van Duijvenbode en Jeffrey de Zwaan hun Waterloo tegen het sterk spelend koppel Antoine Feijen en Craig Jackson. Vooral eerstgenoemde leek geen pijl op de dubbels te missen. De torenhoge favorieten konden - met opgegeven hoofd - de spullen pakken en de dartsarena van Wezep verlaten. Ook de regerend kampioenen konden vroegtijdig de pijlen weer opbergen. Na een spannende partij, waarbij de laatste leg de doorslag gaf, plaatsten Ron Wisniewski en Guido van Raalten zich bij de laatste 16, ten koste van Meulenkamp en Schenk. Weer een favoriet duo naar huis! Verrassend, maar zeker niet minder onverdiend, want het algehele niveau lag hoog. Zowel in de verliezersronde (VR) als ook in de winnaarsronde (WR) werd de ene na de andere 180-er gegooid. Tussen het vele triple-geweld werd ook nog een 167-finish gegooid door niemand minder dan lokale topper Richard Koster, welke uiteindelijk goed was voor de 'hoogste finish' en de bijbehorende € 50,00.

Om 20.00 uur stonden nog 2 koppels overeind in zowel VR als WR, oftewel de FINALE kon beginnen! In de verliezersronde streden René Aue en Nathan Blokker tegen Albert-Jan Draaijer en Tom Regterschot. In een spannende finale - die over het maximaal aantal van 9 legs werd gespeeld - werd tot de laatste pijl gestreden om de VR-titel en € 200,00. Uiteindelijk trok duo Aue en Blokker aan het langste eind.

De finale in de 'grote mannen ronde' was er één om niet gauw te vergeten. Het alom bekende Staphorster koppel Henk Dozeman en Edwin Kooiker zou het gaan opnemen tegen niemand minder dan Henri Klein en Martijn van der Wal. Een spektakel op voorhand. Een op papier fantastische finale die bij 3-1, met gemiste pijlen op 4-1, een weinig spannende leek te worden. Maar niets was minder waar, als Henri een enorm belangrijke finish gooit: 3-2, in het voordeel van de heren uit Staphorst, maar met slechts 1 leg verschil was de spanning weer helemaal terug. Ook Kleins koppelmaat, Van der Wal, maakte zich nog even boos en prikte in 3 legs achtereen maar liefst 3 180-ers in het bord. Een hoop gejuich volgt als ook Edwin Kooiker zijn 2e maximale score in de triple weet te smijten. De 9e leg (in een best of 11 format) wordt uiteindelijk de laatste voor de finalisten.

Dozeman start met 177, diens maat Kooiker volgt met 96, waarop eerstgenoemde werkelijk een masterclass laat zien met 180! Wat een moment! Weergaloos! Na 9 pijlen staan de 'Stappes' te wachten op 48, met Henri en Martijn nog ver achter zich. Een paar gespannen seconden later, waarin gemiste matchdarts van Kooiker en "oehss" en "aaaahs" vanuit het publiek de ruimte vulden, was het Henk Dozeman die aanlegde voor de winnende dubbel. De felbegeerde titel, de wisselbeker, het prijzengeld van maar liefst € 750,00 én de onbetaalbare eer gingen naar Henk Dozeman en Edwin Kooiker.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement en hoopt op een ieders weerziens bij het Coelenhage Koppeldarttoernooi in 2017.

Een speciaal woord van dank gaat uit naar hen die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt. Congres- & Partycentrum Coelenhage Mitra Diana Wezep DJ PartySensations Bertus van Beek Zanger Henk van het Ende Heineken DJ BPM Schrobbeler Kamphal Wezep Sporthoek Hattem VO-TEC Koos van de Put Tweewielers JOBO Administratieve Diensten A. Overkempe Grondwerk & Bestratingen Bakker Gijs van Olst Karakter Kapper Wim Koele Dartshop DNS Wezep Dominick Design

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws