Vier DVK-leden op jacht naar wereldrecord 50 uur non-stop darten Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Vier DVK-leden op jacht naar wereldrecord 50 uur non-stop darten

Vier DVK-leden op jacht naar wereldrecord 50 uur non-stop darten

In café De Huifkar gaan vier darters van Dart Vereniging Kennemerland van vrijdag 22 mei tot zondag 24 mei een poging wagen om het Guinness World Records 'longest marathon playing, doubles' record van 48 uur te verbreken. Het record is nu in Engelse handen.

Om het record te verbreken moeten Rene Rutten, Ed van Lunenburg, Youri van der Heijden en John Essenberg vijftig uur lang aaneensluitend darten, exclusief pauzes. Ricardo van Roode is aangesteld als officiële schrijver. In het weekend van zeven en acht maart vond de tweede oefensessie plaats van 25 uur non stop darten.

Vijftig uur aaneensluitend darten vergt grote concentratie en uithoudingsvermogen. De organisatie heeft om die reden verschillende specialisten ingeschakeld om de darters bij te staan, zoals sportarts Ashwijn Schotberg, voedingsdeskundige Melanie Schneider en een fysiotherapeut.

Daarnaast zijn er drie oefensessies.

'We bouwen het aantal uren telkens op met 12,5 uur. In februari 12,5 uur. En dit weekend 25 uur. We zijn om twee uur in de middag begonnen en gaan de hele nacht door met darten tot zondagmiddag vijf uur. De laatste oefensessie van 37,5 uur is op elf en twaalf april. Alles draait om vrijdag 22 mei tot zondag 24 mei, want dan gaan we voor de 50 uur. Het record marathon darten willen we graag op onze naam schrijven', legt Van Lunenburg uit.

Een plekje bemachtigen in het Guiness World Records is al een hele prestatie op zich. Maar de heren gaan nog een stapje verder. 'Het gaat uiteindelijk om de tijd, maar we willen puur voor ons zelf ook de score van de Engelsen verbeteren. Het Engelse record staat op 10 legs per uur en wij willen daar overheen', aldus Rutten.

De organisatie is nog op zoek naar sponsors. 'Bij een substantieel sponsorbedrag wordt het bedrijfsnaam op het t-shirt van de darters vermeld en komen ze met naam en logo op een bewegend balk onderaan de schermen. Een deel van de opbrengst van de recordpoging willen we schenken aan het KWF Kankerstichting. Voor meer informatie bezoek onze Facebook-pagina Huifkar Doubledarts Guinessbookofrecords', aldus Tamara van Zijp.

Bron: Dichtbij.nl

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws