Vierde kwalificatiedag OSR 14 levert winst op voor Davy van der Zande Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Vierde kwalificatiedag OSR 14 levert winst op voor Davy van der Zande

Vierde kwalificatiedag OSR 14 levert winst op voor Davy van der Zande

De 4e kwalificatie dag van de Oranjebar Super Ranking 14 moest het doen met 18 enthousiaste deelnemers die deze avond verantwoordelijk waren voor een aantal spectaculaire wedstrijden met 28 maximum scores en elf 100+ finishes. De groepsfase leverde Ruud Tuijtelaar, Davy van der Zande, Hein van de Einde, Jurgen Schats, Kevin Verbakel, Nico Thissen, Oswin Streden en Yoeri Duijster op als spelers die doorgingen naar de kwartfinales. In de knock-out wedstrijden van de kwartfinales viel het doek voor een aantal vaste waarden; Kevin, Ruud, Oswin en nieuwkomer Hein moesten allen hun meerdere erkennen in hun tegenstander in deze fase van het toernooi.

De halve finales gingen deze avond tussen Nico Thissen en Jurgen Schats waarna Davy van der Zande het op moest nemen tegen Yoeri Duijster.

Drie 180-kanonnen bij de laatste 4 Davy (8), Nico (6) en Jurgen (5) betekende weer veel kijkplezier voor de aanwezigen. En of dat niet genoeg was waren twee van hen ook nog verantwoordelijk voor een flink aantal hoge finishes; Nico (144) en Jurgen (130-128 en 105). Beide halve finales eindigde met een 4-2 uitslag en het waren Davy en Nico die zich dankzij die winst wisten te plaatsen voor de finale.

De finalisten bleken goed tegen elkaar opgewassen in de finale waarin de legs netjes verdeeld werden en Davy uiteindelijk via een break de winst naar zich toetrok. Met de 5-3 zege werd Davy van der Zande dus de man van de avond en lijkt het erop dat hij weer langzaam in vorm begint te komen na een wat mindere periode.

Uitslag kwalificatie dag 4; 1. Davy van der Zande 2. Nico Thissen 3. Yoeri Duijster en Jurgen Schats.

De volgende kwalificatie dag van de Oranjebar Super Ranking 14 wordt gespeeld op dinsdag 10 maart 2015. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws