Vijfde VP Ranking te Zwartsluis wederom prooi voor Henk van der Vegt Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Vijfde VP Ranking te Zwartsluis wederom prooi voor Henk van der Vegt

Vijfde VP Ranking te Zwartsluis wederom prooi voor Henk van der Vegt

Afgelopen zaterdag stond alweer de 5e Vp Ranking in Zwartsluis op het programma. Een weekje later dan normaal ivm grote toernooien in de omgeving dus vandaar dat deze werd verplaatst naar 6 februari. Met een opkomst van 24 man was deze avond weer mooi gevuld. De poules werden gemaakt, hier en daar nog een peukkie en een biertje en toen kon het geweld los.

Nou dat bleek ook wel want er zaten poules bij waar het nivo weer heerlijk was om naar te kijken. Met deze avond de uitblinker de altijd gedreven (Kleine Jan) Arjan van de Steege die er in totaal op deze avond gewoon 5x 180 in ramt heeft deze jongen zijn vorm en zijn goede spel weer te pakken.

Na de poule wedstrijden was er even tijd om een versnapering te nemen, zodat de wedstrijdleiding ook de tijd had om de volgende wedstrijden op het papier te zetten.

De halve finales waren aangebroken en die gingen deze avond tussen:

WR

Henk van de Vegt--Dennis de Graaf 3-0
Arjan van de Steege--Corné Boender 3-2

Henk kende weinig problemen met Dennis en won overtuigend met 3-0 Dat was bij de andere halve finale wel anders. Corné kwam met 0-2 voor tegen Arjan en kreeg minstens zoals hij zelf zei meerder pijlen om het te beslissen maar deed dat tot zijn grote verbazing niet. Arjan kwam beter in zijn spel en met goede scores en checken won hij de partij met 2-3.

Zodat Henk en Arjan uit mochten vechten wie die beste werd in de WR Finale. En een gevecht tussen deze 2 maten van elkaar werd het. Pfoi echt een finale wedstrijd. Arjan komt in de wedstrijd met 3-1 voor te staan, maar Henk laat zien dat je erin geloofd dat je sommige dingen waar kunt maken. Hij komt terug van een achterstand van 3-1 tot 3-3 en allebei gaan ze er vol voor om deze laatste leg te winnen.

Arjan begint hierbij matig met 45 en 26 en Henk stoomt gelijk weg met 100 en 85. Toch komen ze allebei weer dicht bij elkaar waarbij Arjan een 140 gooit en 97 over houdt. Henk in dat geval heeft 156 over en gooit 100. Arjan staat aan de oché en weet in de beurt niet te profiteren. Henk heeft 56 over en gooit met zijn laatste pijl zijn dubbel Tops uit.

Een geweldige partij om naar te kijken zekers qua spanning en hoge scores. Mannen top gegooid.

Uitslag Henk van de Vegt--Arjan van de Steege 4-3

VR

Rick Krabbe--Jan-Peter de Vries 1-3
Arjan de Graaf--Willem van Eijken 2-3

JP was de hele avond goed aan het gooien en trok deze vorm ook mooi door in de halve finale tegen Rick die scorend net iets te kort kwam tegen JP. Arjan kwam Willem tegen in de halve finale en de heren waren weer aan elkaar gewaagd zoals gewoonlijk. Dit keer trok Willem aan het langste eind.

De Finale in de VR gaat dus tussen Willem en JP. Ook deze heren aan elkaar gewaagd zodat het spel heen en weer golf. Dan willem weer een leg dan JP weer een leg. Maar het is toch JP die uit eindelijk deze finale naar zich toe trekt met 2-3.

Al met al weer een geslaagde avond Darts gehad in het altijd gezellige Zwartsluis.

Nog even voor de records,

180 ers deze avond
Arjan van de steege 5x
Henk van de vegt 2x
Geogre Varsimashvili 2x

Checks boven de 100,
Corné Boender 100 112 130 115
Henk van de vegt 128

Volgende VP Ranking zal zijn de laatste zaterdag van februari. Begint om 20.00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws