Vooruitblik op het 4-Nations Tournament van 25 en 26 maart in België Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Vooruitblik op het 4-Nations Tournament van 25 en 26 maart in België

Vooruitblik op het 4-Nations Tournament van 25 en 26 maart in België

Op 25 en 26 maart staat de tweede editie van de 4-Nations op het programma. Nederland, België, Duitsland en Luxemburg gaan de strijd met elkaar in vier categorieën: heren, dames, jongens en meisjes. De eerste editie van het toernooi vorig jaar was een groot succes voor Nederland. Zowel het heren-, dames- als het jongenstoernooi werd gewonnen. In het meisjestoernooi bleek Duitsland de beste.

De heren zijn met acht man vertegenwoordigd op het toernooi. In vergelijking met het Nederlandse team van vorig jaar is alleen Danny Noppert nog over. De Fries kende een fantastisch jaar met de finale van Lakeside tegen Glen Durrant als absolute hoogtepunt. ‘Noppie’ wordt tijdens de 4-Nations onder andere bijgestaan door Toon Greebe. Greebe, die enkele jaren geleden twee keer deelnam aan het PDC WK, bereikte vorig jaar nog de kwartfinale van de Dutch Open Darts. Ook Martijn Kleermaker maakt deel uit van de Nederlandse afvaardiging. Kleermaker wist enkele maanden geleden de laatste wildcard voor de Finder Darts Masters te pakken na een 6-2 zege in de finale. De verliezend finalist van dat kwalificatietoernooi, Chris Landman, behoort ook tot team Nederland. Landman bereikte vorig jaar de finale van de Den Haag Open en hij won met zijn team de overgangsklasse A van de SuperLeague. Verder is ook kersvers Nederlands kampioen Hendrik Tooren geselecteerd. Eind vorig jaar schreef hij na een zege op Derk Telnekes het NK op zijn naam. De zesde naam in de Nederlandse herenselectie is Danny Blom. Hij haalde afgelopen jaar onder andere de laatste 16 bij de Open Polen en wist een jaar eerder Open Oostenrijk te winnen. Daarnaast bemachtigde ook Richard Huizinga een plek in het team. Hij behaalde de kwartfinale van de Dutch Open Darts van dit jaar en maakte eerder al deel uit van de selectie. Tot slot Maikel Verberk. Hij hoort voor het eerst tot de herenselectie van Oranje. Verberk pakte vorig jaar nog de titel bij de jongens, maar sluit dit jaar dus aan bij de heren.

De damesafvaardiging kent minder veranderingen dan die van de heren. Van de vier deelnemende dames, die vorig jaar de titel pakte, is alleen Karin Krappen er niet meer bij, maar daar tegenover staat de toevoeging van Anneke Kuijten. Kuijten speelde in 2016 ook al de WDF Europe Cup. Naast Kuijten zijn ook Vanessa Zuidema en Kelly Streef van de partij. Beiden wisten zich vorig jaar net als Kuijten op het laatste moment te plaatsen voor de selectie van 2016-2017. Anca Zijlstra, kwartfinalist van Lakeside 2016, maakt het team compleet.

Ook de jongens reizen als titelhouder naar België. In het huidige team vinden we ten opzichte van vorig jaar alleen Wesley Hurrebrink terug. Hij speelde afgelopen jaar een geweldig EK, met twee keer goud en een keer zilver. Gijsbert van Malsen is wel nieuw. Hij wist enkele maanden geleden het Open Polen te winnen. Daarnaast versterkt ook Marvin van Velzen het Nederlandse team. Van Velzen wist in 2016 onder meer de finale van de HAL Open te bereiken. Tot slot is Wessel Nijman toegevoegd aan de selectie. Nijman pakte de Denmark Masters 2016 en werd derde op de Winmau World Masters.

De Nederlandse meisjesselectie bestaat dit jaar uit Lerena Rietbergen en Veerle Hamelink. Zij zullen als enige jacht maken op de titel, in plaats van hem te verdedigen. Rietbergen kende een sterk jaar. Zo won ze de meisjestitel bij de Champions League of Darts in september en wist ze zich afgelopen december te kronen tot Nederlands kampioen. Hamelink kroonde zich afgelopen jaar tot winnares van de Open Polen.

Voor meer informatie klik hier.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws