Vooruitblik op de Six Nations Cup 2016 van aankomend weekend Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Vooruitblik op de Six Nations Cup 2016 van aankomend weekend

Vooruitblik op de Six Nations Cup 2016 van aankomend weekend

Van 24 tot en met 26 juni zal de Six Nations Cup 2016 plaatsvinden in Ierland. Dit evenement wordt gezien als één van de sterkst bezette toernooien in het landencircuit. Alleen de Nederlandse heren wisten het toernooi één keer te winnen. Dit was in 2013 in eigen land. De Six Nations Cup wordt sinds 2002 georganiseerd en is een landenstrijd tussen Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Noord-Ierland en dus ook Nederland.

Nederlands Team
Zoals altijd reist Nederland met een ijzersterke ploeg af naar dit prachtige evenement. Het ervaren drietal bij de dames zal bestaan uit Nederlands en Ranking kampioene Aileen de Graaf, Lakeside 2016 deelneemster Anca Zijlstra en tweevoudig Lakeside halve finalist Sharon Prins. Bondscoach Karin ten Kate zal de dames begeleiden en kijkt met veel vertrouwen uit naar de komende editie.

Het herenteam bestaan uit de huidige nummers 9 en 6 van de internationale BDO Ranking Wesley Harms en Danny Noppert. Daarnaast is Richard Veenstra, halve finalist Lakeside 2016, geselecteerd en zal ook Jeffrey Sparidaans in Ierland in actie komen. Het herenteam is compleet met Nederlands Rankingkampioen Gino Vos. De begeleiding van het herenteam is in handen van interim bondscoach John Lokken.

De Winmau Six Nations Cup 2015 is gewonnen door Engeland (heren) en Wales (dames). Toch was het ook voor Nederland een geslaagd toernooi met een prachtige herenfinale waarin onze Nederlandse heren de laatste en beslissende leg naar Engeland zagen gaan. De dames verloren de halve finale, eveneens van het zeer sterke Engeland. In 2013 wisten de Nederlandse heren de felbegeerde titel voor het eerst te winnen.

De Six Nations Cup zal te zien zijn via een livestream.

Voor meer informatie inclusief het programma en de loting klik hier.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws