Wattimena pakt weer dagzege OSR ten koste van Levy Frauenfelder Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Wattimena pakt weer dagzege OSR ten koste van Levy Frauenfelder

Wattimena pakt weer dagzege OSR ten koste van Levy Frauenfelder

De vijfde speeldag van de Oranjebar Super Ranking is opnieuw prooi geworden voor Jermaine Wattimena. Hij kende (terecht) geen enkel medelijden met zijn tegenstanders uit een gezelschap van maar liefst 27 deelnemers verdeeld over 20 heren en 7 dames.

Na de eerste schifting bleven Ruud Tuijtelaars, Davy van der Zande, Erik van Manen, Axel Goverde, Jermaine Wattimena, Oswin Streden, Levi Frauenfelder en Paul Hendrix over voor het hoofdtoernooi en mochten de overige spelers zich, indien gewenst, gaan richten op het winnen van de troostprijs of de inhoud van de Mysterie Box. Dat laatste zou niet gebeuren want het winnende getal 129 werd niet gegooid.

In de halve finales van deze avond waren het Jermaine Wattimena en Davy van der Zande die tegenover elkaar stonden voor een wedstrijd die Davy nog wel even stof tot nadenken zal geven na zijn 4-0 whitewash nederlaag. De andere halve finale ging tussen Levi Frauenfelder en Ruud Tuijtelaars waarin beide heren elkaar goed partij gaven. Levi wist echter een break te plaatsen die zou leiden tot een 2-4 uitslag in zijn voordeel. De finale die zoals altijd werd gespeeld na de strijd om de troostprijs kwam deze week niet in de buurt van het maximale aantal legs. Jermaine leek op klinische wijze af te willen rekenen met zijn jonge opponent die echter toch een leg van de veelvraat uit Huissen wist af te snoepen. Uiteindelijk kon dus een 5-1 overwinning voor Jermaine worden genoteerd die hierdoor weer aansluiting vindt met de top van het tussenklassement.

In de verliezersronde stonden dit keer drie heren en een dame in de halve finale. De Belgische schone Kathy Geeraerts nam het hierin op tegen Kees Kuijt (afgelopen week nog 3e in het hoofdtoernooi) en had geen geluk waardoor Kees met 2-3 naar de troostfinale ging. De andere finalist moest komen uit de wedstrijd tussen Daan Groen en Gian van Veen. Een toch wel verrassende uitslag stond hier na de maximale vijf legs op het bord; 3-2 in het voordeel van Daan Groen. Wellicht hierdoor gesteund ging Daan in de aansluitend gespeelde finale helemaal los. Met maar liefst 4-1 werd Kees onder de voet gelopen door de ontketende Daan Groen die dus niet met lege handen hoefde te verrekken.

Uitslag kwalificatie dag 05; 1. Jermaine Wattimena 2. Levi Frauenfelder 3. Ruud Tuijtelaars en Davy van der Zande.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Aanstaande dinsdag 01 mei 2018 wordt de zesde kwalificatiedag van de Oranjebar Super Ranking 26 (met speciale jubileum prijzen) gespeeld. Inschrijving à € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws