Wesley Schols winnaar 9e Winners Zomerranking, Plaisier runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Wesley Schols winnaar 9e Winners Zomerranking, Plaisier runner-up

Wesley Schols winnaar 9e Winners Zomerranking, Plaisier runner-up

Door omstandigheden een helaas ietwat verlaat verslag van het 9 toernooi van de Winners Zomerranking in De Vrije Wereld te Numansdorp. Vrijdagavond 12 augustus mochten we wederom een relatief rustig aantal van 33 deelnemers verwelkomen, welke werden onderverdeeld in de gebruikelijke poulefase om te bepalen wie zijn geluk mocht gaan beproeven in de winnaars- of verliezersronde.

In de verliezersronde ging dit Dominique Kudret en Ricardo Bravenboer het beste af; zij plaatsten zich dan ook allebei voor de finale. Waar Dominique zich wist te ontdoen van Reo Wijngaarden, Richie IJzermans en Sylvana Snoeck, bleef Ricardo aan de goede kant van de score tegen Mike Kaptein, Dennie Mallegrom en Nigel van Milligen.

In de finale leek Ricardo het een stuk korter te houden; waar in zijn voorgaande 3 verliezersronde partijen een beslissende laatste leg aan te pas moest komen, werd ditmaal Dominique zonder leg naar de 2e plek verwezen.

Kwartfinale:

Dominique Kudret 2-0 Richie IJzermans

Sylvana Snoeck 2-0 Tommy Bouma

Nigel van Milligen 2-0 Menno Angenent

Ricardo Bravenboer 2-1 Dennie Mallegrom

Halve finale:

Dominique Kudret 3-1 Sylvana Snoeck

Nigel van Milligen 2-3 Ricardo Bravenboer

Finale:

Dominique Kudret 0-4 Nigel van Milligen

In de winnaarsronde waren het de Wesley’s die de dienst uitmaakten. Zo liet Wesley Schols sterk spel zien tegen Corné Groeneveld, Leroy Spil en Rudi Minnebach en maakte Wesley Plaisier korte metten met achtereenvolgend Sander van Oostenbrugge, Luciano Patiradj en Ferry Wennekes.

Waar in de poule Plaisier nog zegevierde in de onderlinge confrontatie, bleek Schols in de finale de sterkere. Al snel werd een 4-1 voorsprong genomen, alvorens het spel langzaamaan terugzakte. Kansjes om de partij af te maken werden gemist en zodoende kon Plaisier nog een beslissende laatste leg afdwingen bij een stand van 5-5. Na diverse gemiste matchdarts van beide kanten was het uiteindelijk Wesley Schols die de juiste dubbel wel wist te vinden en met een 6-5 overwinning het 9e toernooi van de Winners Zomerranking op zijn naam schreef.

Kwartfinale:

Leroy Spil 0-4 Wesley Schols

Rudi Minnebach 4-2 Zereso Zeverboom

Luciano Patiradj 0-4 Wesley Plaisier

Ferry Wennekes 4-1 Jisse de Boer

Halve finale:

Wesley Schols 5-4 Rudi Minnebach

Wesley Plaisier 5-3 Ferry Wennekes

Finale:

Wesley Schols (73,19) 6-5 Wesley Plaisier (70,43)

Daarnaast was Wesley Schols met 8 stuks ook nog verantwoordelijk voor het grootste aandeel in de gegooide 180’ers, terwijl Shaties Hoebdar in de poulefase een 141 finish liet noteren, welke uiteindelijk ook de hoogste van de avond bleek te zijn. Beste dame werd Sylvana Snoeck met haar 3e plek in de verliezersronde.

Het klassement is terug te vinden via de onderstaande link:

http://hw-darts.nl/toernooien/5e%20editie%20winners%20zomerranking%202016/klassement.html

Vanavond kan er weer tot 19:45 ingeschreven worden aan de wedstrijdtafel of via Patrick van den Boogaard 06-39134854. Tot dan!

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws