Winst laatste kwalificatiedag OSR naar Duijster, Groen runner-up Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Winst laatste kwalificatiedag OSR naar Duijster, Groen runner-up

Winst laatste kwalificatiedag OSR naar Duijster, Groen runner-up

Op de laatste kwalificatiedag van de negentiende editie van de Oranjebar Super Ranking deden 20 deelnemers een laatste poging om zich te kwalificeren voor de finaledag. Voor sommige betekende dat een vierde deelname en voor anderen ging het om het behalen van net dat ene resultaat waardoor er voldoende punten konden worden verzameld om te eindigen bij de eerste 16 of op de reservelijst van 3 spelers indien een of meerdere van de gekwalificeerde spelers zou zijn verhinderd om deel te nemen.

De groepsfase ging zoals zo vaak in een rap tempo en resulteerde dankzij de vier groepen in 10 spelers die voor de dagzege mochten gaan; Hermie van Orsouw, Ruud Tuijtelaar, Freddy Snyders, Yoeri Duijster, Daan Groen, Mark Giepmans, Dhanes Misier, Brian Snyders,Mike Bijkens en Gerwin Spanjer waren de mannen die het mochten proberen.

In de halve finales waren Yoeri, Mike, Daan als laatste vier over van het eerdere tiental waarna Yoeri verantwoordelijk was voor de uitschakeling van Mike (4-3) en Gerwin het onderspit delfde tegen Daan (3-4).

De verliezersronde was ook begonnen met tien spelers en hier stonden uiteindelijk Ruud Thijssen, na een 3-0 zege in de halve finale op Jan Geven, en Anneke Kuijten , via een 3-2 halve finale overwinning op Oswin Streden, tegenover elkaar voor de troostprijs. Anneke lijkt op de weg terug en maakte het Ruud erg moeilijk in een schitterende finale die tenslotte toch met 3-4 in het voordeel van Ruud Thijssen zou eindigen.

De finale van het hoofdtoernooi tussen Yoeri en Daan eindigde daarentegen in een dramatisch 5-0 verlies voor Daan Groen en het enige positieve aan deze wedstrijd was dat Yoeri Duijster een ‘whitewash’ overwinning op zijn cv kan bijschrijven Met het gooien van de meeste maximum scores (7x) en de hoogste finish (160) tijdens deze avond kon echter wel worden geconcludeerd dat de beste had gewonnen.

Aanstaande dinsdag 30 augustus zal de finaledag worden gespeeld waarvoor onderstaande spelers en reserves gekwalificeerd zijn;

Davy van der Zande Niels Jansen
Yoeri Duijster Mike Bijkens
Daan Groen Freddy Snijders
Gino Vos Gian van Veen
Wouter Vaes Randy Oosterbruggen
Bjorn Brans Oswin Streden
Hermie van Orsouw Peter van den Broek
Kevin Verbakel Roger Janssen

Reserves
Brian Snijders
Mark Giepmans
Ruud Tuijtelaars

Uitslag kwalificatie dag 12; 1. Yoeri Duijster 2. Daan Groen 3. Mike Bijkens en Gerwin Spanjers.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws