Winst OSR speeldag 10 opnieuw naar Davy van der Zande Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Winst OSR speeldag 10 opnieuw naar Davy van der Zande

Winst OSR speeldag 10 opnieuw naar Davy van der Zande

Op de tiende speeldag van de 26e editie van de Oranjebar Super Ranking was weinig nieuws te beleven behalve dan het feit dat er voor het eerst sinds tijden een dame als winnares van een van beide toernooien die tijdens de avond worden gespeeld kon worden gehuldigd.

De laatste acht van deze week waren Oswin Streden, Peter van den Broek, Gian van Veen, Kees Kuijl, Barry Hubers, Davy van der Zande, Levi Frauenfelder en Barry Zander. Hiervan bleven Peter, Davy, Kees en Levi over voor de halve finales waarin Davy met 4-2 won van Levi en Kees met 1-4 afrekende met Peter. Door dit resultaat zou de finale gespeeld worden tussen de gelouterde Davy van der Zande en nieuwkomer Kees Kuijl.

In de verliezersronde bleven drie spelers over die afgelopen week ook al bij de laatste vier zaten; Ruud Tuijtelaars, Kathy Geeraerts en Erik van Engeland. Stefan Deisterbloem wist zich hierbij te voegen maar werd vervolgens via een 3-0 nederlaag keihard teruggewezen door Kathy die zich zodoende voor de tweede week op rij voor de finale plaatste. Erik wist met 3-2 van Ruud te ontdoen en een finaleplaats te bemachtigen. In de finale trof Erik een ontketende Kathy Geeraerts die na afgelopen week al eerder met 0-3 van hem inde halve finale had gewonnen. Deze keer werd de uitslag 4-1 in het voordeel van de Belgische die dankzij deze overwinning eindelijk een keer vrouw een vrouwelijke zege wist te zorgen.

De finale van het hoofdtoernooi ging tussen dus tussen Davy van der Zande en Kees Kuijl die de laatste weken al meermalen dichtbij een verassend resultaat was. Davy was echter genadeloos en liet in de finale zien dat er maar een recht had op de winst. Gelukkig wist Kees nog wel een leg te pakken zodat hem een whitewash bleef bespaard maar het was Davy die met een 1-5 overwinning opnieuw een dagzege wist te pakken.

Uitslag kwalificatie dag 10; 1. Davy van der Zande 2. Kees Kuijl 3. Levi Frauenfelder en Peter van den Broek.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Aanstaande dinsdag 05 juni 2018 wordt de kwalificatiedag elf van de Oranjebar Super Ranking 26 gespeeld. Inschrijving à € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws