Wisselbeker Dutch Open omgedoopt tot ‘Jilles Vermaat Trophy’ Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Wisselbeker Dutch Open omgedoopt tot ‘Jilles Vermaat Trophy’

Wisselbeker Dutch Open omgedoopt tot ‘Jilles Vermaat Trophy’

Tijdens de BAUHAUS 2018 gaan de heren in het singletoernooi voortaan strijden om de ‘Jilles Vermaat Trophy’. De winnaar op zondag 4 februari 2018 zal als eerste de beker met nieuwe naam in ontvangst mogen nemen. Grote kans dat niemand minder dan initiatiefnemer Raymond van Barneveld de ‘Jilles Vermaat Trophy’ komt uitreiken op het podium van de BAUHAUS Dutch Open Darts.

Jilles Vermaat overleed afgelopen augustus op 71-jarige leeftijd in Kenmare, Ierland. Vermaat was één van de grondleggers van de dartssport in Nederland en hij wist in 1982 als eerste Nederlander de Dutch Open Darts te winnen. Enkele jaren geleden was hij nog als VIP gast aanwezig op het toernooi in Assen. Later ging hij aan de slag als bondscoach van het Nederlands heren team.

In zijn nagedachtenis heeft de NDB, op initiatief van Raymond Van Barneveld, besloten om de wisselbeker van de Dutch Open Darts om te dopen in de ‘Jilles Vermaat Trophy’.

Foto: Hans Willink

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws