Wouter Vaes superieur tijdens finaledag Oranjebar Super Ranking 18 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Wouter Vaes superieur tijdens finaledag Oranjebar Super Ranking 18

Wouter Vaes superieur tijdens finaledag Oranjebar Super Ranking 18

Wouter Vaes superieur tijdens finaledag Oranjebar Super Ranking 18. Roel Donkers Runner Up en derde plaats voor Roger Janssen .

Op de finaledag van de 18e editie van de Oranjebar Super Ranking bleken er, zoals zo vaak op finaledagen in het verleden, een aantal spelers over bijzondere krachten te beschikken en andere zogenaamde favorieten door het ijs te zakken. Dit keer ging dat op voor Wouter Vaes en Roel Donkers die zich weliswaar netjes wisten te plaatsen maar hun positie op de ranking deed niet vermoeden dat zij deze dag de andere spelers de baas zouden zijn. Dit ging ten koste van Gino Vos die de laatste vijf weken dominant was met vier dagzeges en Roger Janssen die zo ongeveer de hele ranking aan kop had gestaan.

De finaledag die meestal gespeeld wordt in een dubbel knock-out systeem (twee levens voor onze Belgische vrienden) bleek voor Wouter Vaes de ideale variant te zijn. In supervorm wel te verstaan gezien de 12 maximale scores en de 161-110 finishes die hij gedurende deze avond produceerde, het was genoeg om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale. Roel Donkers bleek de beste in de herkansing en wist zich via een 4-3 overwinning op Roger Jansen alsnog voor de finale te plaatsen. Eerder had Barry Zander met 4-2 van Nico Thissen gewonnen om daarna te verliezen van Roger Jansen met 3-4 die dus op zijn beurt weer tekort kwam tegen Roel.

De finale was een ware veldslag tussen deze beide talentvolle spelers die nog steeds op hun echte doorbraak wachten. De volledige negen legs waren nodig om een winnaar aan te wijzen en het was Wouter Vaes die de beslissende leg naar zich toe wist te trekken waarmee hij de bij winst horende geldprijs in ontvangst kon nemen. Dit gold niet voor de Mysterie box, het winnende getal was 149, deze bleef weer staan ondanks dat Roger Janssen met 147 erg dicht in de buurt kwam.

Uitslag Finaledag; 1. Wouter Vaes 2. Roel Donkers 3. Roger Janssen 4. Barry Zander.

De eerste kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking 19 wordt gespeeld op dinsdag 31 mei 2016. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws