Yoeri Duijster herpakt zege op Oranjebar Super Ranking speeldag 8 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Yoeri Duijster herpakt zege op Oranjebar Super Ranking speeldag 8

Yoeri Duijster herpakt zege op Oranjebar Super Ranking speeldag 8

Je hebt van die dagen dat alles meezit en het regent van de maximum scores en hoge finishes. En er zijn dagen dat het allemaal net niet valt zoals tijdens de achtste speeldag van de 20e Oranjebar Super Ranking. Slechts een gering aantal maximum scores en weinig hoge finishes waarmee niet wordt afgedaan aan de mooie150 van Hermie van Orsouw en 146 van Randy Oosterbruggen. Weinig kans op het winnende getal (125) voor de Mysterie Box die dan ook gewoon bleef staan.

Het mocht allemaal het speelplezier van de deelnemer niet beïnvloeden. In de groepsfase gingen 16 deelnemers fanatiek van start en wisten Ruud Tuijtelaar, Mark Giepmans, Yoeri Duijster, Gian van Veen, Hermie van Orsouw, Davy van der Zande, Peter van den Broek en Roy Oetelaar zich te plaatsen voor de kwartfinales waar Mark, Yoeri, Davy en Hermie hun wedstrijd in winst om wisten te zetten.

In de halve finale kwam Yoeri tegenover Davy te staan en overrompelde zijn tegenstander met een 4-0 zege. De andere halve finale ging dus tussen Hermie en Mark en het was “Terminator Hermie” die weer eens als vanouds aan het spelen was waardoor de uitslag 1-4 werd in het voordeel van de man uit Oss.

In de halve finale van de verliezersronde was Kaj Hachmang met 1-4 te sterk voor Leon Kellenaar en versloeg Bjorn Brans met 4-0 de moedige Lincy Gloudemans. In de aansluitend gespeelde finale was Bjorn vervolgens ook een maatje te groot voor Kaj; met een 4-1 zege stelde Bjorn de troostprijs veilig.

In de grote finale dacht het publiek een spannende wedstrijd te gaan zien maar kwamen bedrogen uit. Yoeri Duijster, die inmiddels al zijn zesde finale in deze reeks van de Super Ranking speelt was dubbel gemotiveerd daar hij zijn vijfde dagzege wilde grijpen maar ook revanche wilde voor de nederlaag die hij in de groepsfase moest slikken van tegenstander Hermie van Orsouw. Aan de andere kant had Hermie vanavond onder andere in de halve finale laten zien dat hij het spelletje nog niet verleerd is. In de wedstrijd liet Yoeri zich echter niet meer foppen en gunde hij Hermie maar een leg voordat hij met een 5-1 overwinning zijn vijfde dagzege zeker stelde en zijn gram haalde op zijn tegenstander.

Uitslag kwalificatie dag 8; 1. Yoeri Duijster 2. Hermie van Orsouw 3. Mark Giepmans en Davy van der Zande.

Tekst: Dart Youngstars Management

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws