Yoeri Duijster opnieuw winnaar finale OSR dagzege op speeldag 11 Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Yoeri Duijster opnieuw winnaar finale OSR dagzege op speeldag 11

Yoeri Duijster opnieuw winnaar finale OSR dagzege op speeldag 11

Maar liefst 24 deelnemers stonden afgelopen dinsdag aan de oche in de Oranjebar te Mariahout. Op de voorlaatste kwalificatiedag van de 24e editie van de Oranjebar Super Ranking waren vanzelfsprekend een aantal spelers aanwezig die de laatste punten voor kwalificatie voor de finaledag bijeen wilde sprokkelen, evenals de toppers die deze ranking nog altijd als goede training zien en opnieuw een aantal nieuwkomers zoals Mario Caris en Linda van Asseldonk.

Met vijf groepen werd begonnen aan het toernooi waardoor er tien kwartfinalisten overbleven zodat in die ronde een voorwedstrijd moest worden gespeeld; helaas viel hier het doek voor beide dames, Lincy Gloudemans en Tharsissia Werinussa, die beter verdienden. De overgebleven kwartfinalisten die na de groepsfase waren; Dennis Gijsberts, Dennis Knapen, Yoeri Duijster, Jermaine Wattimena, Gian van Veen, Ruud Tuijtelaars, Davy van der Zande en Levi Frauenfelder.

De spannendste wedstrijd tijdens de kwartfinales was die tussen Yoeri Duijster en Gian van Veen waar beide spelers tot de laatste pijl kans hadden om te winnen. Het was Yoeri die de gelukkigste was en als eerste de beslissende dubbel wist te gooien voor de 4-3 winst. De overige spelers die doorgingen naar de halve finale waren Levi Frauenfelder, Davy va de Zande en Jermaine Wattimena. In de aansluitend gespeelde halve finales was Yoeri met 4-0 te sterk voor Levi en wist Davy met 4-3 te winnen van Jermaine.

Intussen was in de verliezersronde ook de finale bereikt. Hierin stonden Oswin Streden (via 0-3 winst op Verspaget) en Mario Caris (via 3-0 winst op Roland Stokmans) tegenover elkaar. In een eenzijdige wedstrijd wist Mario met 4-0 te winnen van Oswin, onder andere dankzij een 112 en 128 finish. Vervolgens kon worden begonnen aan de grote finale waarin Yoeri het op moest nemen tegen de eveneens ervaren Davy. Het werd een knaller van een wedstrijd waarin beide spelers elkaar weinig gunden en tot het uiterste moesten gaan om een leg te winnen. Niet verassend dus dat de wedstrijd het maximale aantal legs in beslag nam. Toch werd het de avond van Yoeri die na de eerdere meevaller in de kwartfinale ook in de finale het geluk had als eerste op de winnende dubbel te mogen gooien en die kans wist te verzilveren met de dagzege als resultaat. Davy moest, ondanks dat hij deze avond 8 maximum scores gooide en 101-105-124-128 en 167 wist te finishen, genoegen nemen met de Runner Up plaats.

Zuur genoeg greep hij ook nog naast de inhoud van de Mysterie Box waarvoor 127 het winnende getal was en die uiteindelijk gesloten bleef.

Uitslag kwalificatie dag 11; 1. Yoeri Duijster 2. Davy van der Zande 3. Jermaine Wattimena en Levi Frauenfelder.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Dinsdag 28 november 2017 wordt de kwalificatiedag 12 en van de Oranjebar Super Ranking 24 gespeeld. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws