Yoeri Duijster winnaar finaledag jubilerende Oranjebar Super Ranking Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Yoeri Duijster winnaar finaledag jubilerende Oranjebar Super Ranking

De 20e editie van de Oranjebar Super Ranking zit er weer op. Afgelopen dinsdag stonden de zestien finalisten tegenover elkaar in een dubbel-KO toernooi om te bepalen wie er met welk prijzengeld naar huis zou gaan.

Yoeri Duijster groeide uit tot man van de dag door na maar liefst zes dagzeges in de kwalificatiereeks ook de finale op deze finaledag naar zich toe te trekken. Daarnaast liet hij met 10 maximum scores en drie 100+ finishes zien werkelijk de beste te zijn.

Het winnen van de finale moest wel gebeuren via twee overwinningen op Davy van der Zande die zich tijdens het dubbel-KO toernooi rechtstreeks geplaatst had terwijl Yoeri zich via de herkansing in de finale wist te spelen na nipt met 5-4 te hebben gewonnen van Kevin Verbakel.

In de eerste finale wedstrijd werd Davy met 2-5 verslagen zodat het er op aan kwam in een tweede wedstrijd. Beide finalisten gingen hierin lange tijd gelijk op en zoals dat eigenlijk ook tijdens een finale hoort ging de wedstrijd tot het gaatje. In de negende en laatste leg wist Yoeri tenslotte als eerste de dubbel te vinden waarmee hij de eindoverwinning veilig stelde.

De eindstand die in de boeken gaat ziet er als volgt uit;
Winnaar Yoeri Duijster
Runner Up Davy van der Zande
3e plaats Kevin Verbakel
4e plaats Randy Oosterbruggen
5e plaats Oswin Streden - Rick Veugelers - Hermie van Orsouw - Gian van Veen

Het winnende getal 138 voor de Mysterie Box werd niet gefinished zodat deze blijft staan voor de volgende week wanneer OSR 21 van start gaat.

Aanstaande dinsdag 06 december 2016 wordt begonnen met de 1e kwalificatie dag voor de Oranjebar Super Ranking 21. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.