Zandbergen & Steenhuis winnen het 2e Open Spoc Wijhe koppeltoernooi Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Zandbergen & Steenhuis winnen het 2e Open Spoc Wijhe koppeltoernooi

Zandbergen & Steenhuis winnen het 2e Open Spoc Wijhe koppeltoernooi

Op vrijdagavond 17 april was het dan zover, het was tijd voor de 2e editie van het OPENSPOCWIJHE koppeltoernooi. Maarliefst 84 koppels wisten de weg naar het Grandcafe ’t Spoc in Wijhe te vinden en daarmee kan de organisatie spreken van een geweldig aantal! De hoofdprijs stond ook dit jaar weer vast op 600 euro. Wederom veel inschrijvingen van lokale en regionale darters, maar ook bekende namen als Christian Kist, Kevin Voornhout of Jan Dekker. Er kwam zelfs een bus met 24 darters uit Genemuiden om een gezellig avondje te darten.

De 84 koppels gingen om 19.30 uur van start en werden verspreid over 21 poules. Vele 180’ers werden geraakt en al snel bleek het niveau hoog te liggen. Ondanks het hoge niveau, was er volop gezelligheid en hing er een zeer goede sfeer in de zaal. Na de poulefases konden we door met de knock-out fases.

Net als vorig jaar wist het koppel Visser&Kamphuis niet een ticket in de winnaarsronde te bemachtigen, wel wisten ze weer de finale van de verliezersronde te halen. Dit keer tegen het Wijhese koppel Dalhuijsen&Heimeriks. De verliezersronde finale ervaring van vorig jaar was duidelijk te zien in het spel bij Visser&Kamphuis, ze wisten de finale eenvoudig te winnen van Dalhuijsen&Heimeriks. Voor de 2e keer op rij mogen Visser&Kamphuis zich dus winnaar van de verliezersronde noemen.

Verder met de winnaarsronde komen we aan bij de halve finales. Daar staat een Sallands onderonsje op het programma tussen Koggel&Bannink en Dozeman&Klein. Een mooie affiche op papier, omdat alle vier de heren op het hoogste niveau in Salland hebben gespeeld of spelen. Uiteindelijk weet het Raaltese koppel Koggel&Bannink aan het langste eind te trekken en hiermee de finale ticket vast te stellen. De andere halve finale gaat tussen Zandbergen&Steenhuis en Van Langen&Kist. Op papier een ware thriller en dit bleek ook tot de laatste minuut spannend. Een beslissende leg moest er aan te pas komen om de 2e finalist van het OPENSPOCWIJHE koppeltoernooi bekend te maken. Uiteindelijk wisten Zandbergen&Steenbergen de winnende dubbel te gooien en zo door te stoten tot de finale.

De finale ging dus tussen de Raaltenaren Koggel&Bannink en uit Kampen Zandbergen&Steenhuis. De mannen uit Kampen lieten duidelijk gebaat te zijn bij de hoofdprijs van 600 euro. Even leek het een spannende finale te worden, maar uiteindelijk ging de overwinning met 2-5 naar Zandbergen&Steenhuis. Hiermee strijken zij de hoofdprijs van 600 euro op en mogen zich de winnaars van het 2e OPENSPOCWIJHE koppeltoernooi te noemen. Zandbergen wist al regelmatig diverse toernooien bij 't SPOC te winnen, maar zijn koppelmaat heeft een hele lange periode niet actief gegooid. Zo zie je maar, darten verleer je niet snel!

De hoogste finish van de dag ging naar Henk Dozeman uit Staphorst, die met een 160 finish 100 euro wist te winnen. Het beste “Wijhese koppel” werd het koppel Ramon voor ’t Hekke & Aaron voor’t Hekke, zij stranden bij de laatste 16 in de winnaarsronde.

Graag willen we iedereen weer bedanken voor de aanwezigheid op het 2e OPENSPOCWIJHE koppeltoernooi, een 3e editie gaat er zeker volgend jaar weer komen! Daarnaast willen we al onze sponsoren bedanken voor hun bijdrage aan het toernooi, zonder de sponsors hadden we het toernooi niet kunnen organiseren.

Winnaarsronde OPENSPOCWIJHE koppeltoernooi:

Laatste 8:
Koggel&Bannink – Schinkel&Visscher 4-0
Dozeman&Klein – Renyaan&Huizinga 4-2
Zandbergen&Steenhuis – Daalmeijer&De Ruiter 4-2
Van Langen&Kist – Marissen&Dekker 4-3

Halve finales:
Koggel&Bannink – Dozeman&Klein 4-2
Zandbergen&Steenhuis – Van Langen&Kist 4-3
Finale:

Zandbergen&Steenbergen – Koggel&Bannink 5-2

Verliezersronde OPENSPOCWIJHE koppeltoernooi:

Halve finales:
Heimeriks&Dalhuijsen – Boers&Braamskamp 3-1
Visser&Kamphuis – Compagner&Kappe 3-1

Finale:
Visser&Kamphuis – Heimeriks&Dalhuijsen 4-1

Fotografie: Jos Groen

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws