Van der Zande wint Oranjebar finaledag van OSR 23, Wattimena 2e Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Van der Zande wint Oranjebar finaledag van OSR 23, Wattimena 2e

Van der Zande wint Oranjebar finaledag van OSR 23, Wattimena 2e

Stuivertje wisselen tijdens de finaledag van OSR 23, Davy van der Zande wint deze keer en verwijst Jermaine Wattimena naar Runner Up plaats. 3e plaats opnieuw voor Yoeri Duijster.

Afgelopen dinsdag waren de dartbanen van de Oranjebar gereserveerd voor de 16 finalisten van de 23e editie van de Oranjebar Super Ranking. Via een dubbel-KO toernooi zou er worden bepaald wie er met welk prijzengeld naar huis zou gaan.

Davy van der Zande wist zichzelf via de kortste weg, namelijk door al zijn partijen te winnen, naar de finale te spelen. Een aantal ander favorieten zoals Oswin Streden, Jermaine Wattimena en Yoeri Duijster gingen stuk voor stuk naar de herkansing na het verliezen van een partij. In de herkansing wisten voornoemde spelers tot het eind mee te doen. Uiteindelijk verloor Oswin van Yoeri die op zijn beurt weer de meerdere moest erkennen in Jermaine (3-4) die zich daarmee voor de tweede opvolgende keer voor de finale op de finaledag wist te plaatsen.

In de finale greep Jermaine, in de wetenschap dat hij twee potjes zou moeten winnen voor de titel, direct het initiatief en voordat Davy er erg in had was het 5-1 voor Jermaine. Kennelijk was dit de wake-up call voor Davy want in de alles beslissend partij liet hij zien dat hij deze avond echt de beste was. Met 2-5 in het voordeel van Davy werd de finale afgesloten en kon Davy de overwinning gaan vieren. Naast de titel gingen ook de hoogste finish (150) en de meeste maximum scores (12) naar de man uit Schijndel.

De eindstand van de Oranjebar Super Ranking 23 ziet er als volgt uit;

Winnaar Davy van der Zande

Runner Up Jermaine Wattimena

3e plaats Yoeri Duijster

4e plaats Oswin Streden

5e plaats Levi Frauenfelder – Antoine Kanters - Gian van Veen – Jeffrey Brands

Op dinsdag 12 september 2017 wordt begonnen met de 1e kwalificatie dag voor de 24e Oranjebar Super Ranking. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws