Zesde speeldag Oranjebar Super Ranking gewonnen door Rick Veugelers Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Zesde speeldag Oranjebar Super Ranking gewonnen door Rick Veugelers

Met 17 deelnemers werd afgelopen dinsdag begonnen aan de zesde speeldag van de 20e Oranjebar Super Ranking. Een avondje zonder echte verassingen als je de beide finales buiten beschouwing laat, waar 131 de hoogste finish was en vier spelers vijf maximum scores gooiden (Rick Veugelers, Yoeri Duijster, Gino Vos en Nico Thissen). En na twee weken gevallen te zijn bleef de Mysterie Box dit keer gesloten.

In de groepsfase wisten de vier eerder genoemde spelers te overleven evenals Hermie van Orsouw, Davy van der Zande, Bjorn Brans en Wouter Vaes. Van deze acht kanonnen bleven Bjorn, Rick, Gino en Yoeri over voor de halve finales waarin Rick nipt met 4-3 wist te winnen van Bjorn en Yoeri zich met 2-4 van Gino ontdeed en zich zo plaatste voor zijn vijfde opeenvolgende finale.

De uitgeschakelde spelers gingen verder met het toernooi voor de troostprijs. Hier wisten Kyana Frauenfelder (via een 3-0 halve finale winst op Mike Brands) en Oswin Streden (1-3 halve finale winst op Mark Giepmans) zich voor de finale te plaatsen. In de finale pakte Kyana een mooie 3-0 voorsprong maar zag Oswin daarna steeds dichterbij komen doordat ze verscheidene matchdarts niet wist te verzilveren. Het resultaat was dat Oswin Streden met 3-4 de winst en de troostprijs greep.

De finale van het hoofdtoernooi was op voorhand al interessant om te zien of Yoeri Duijster voor de vijfde keer op rij zou weten te winnen. In de wedstrijd maakte Rick Veugelers echter duidelijk dat hij daar niet aan mee wilde werken. Voor iedere leg moest worden gestreden en het was Rick die de beslissende break wist te plaatsen waardoor de wedstrijd met 3-5 in zijn voordeel werd beslist en de hegemonie van Yoeri in de afgelopen weken werd doorbroken.

Uitslag kwalificatie dag 6; 1. Rick Veugelers 2. Yoeri Duijster 3. Bjorn Brans en Wouter Vaes.

Voor uitslagen en volledige tussenstand klik hier.

Kwalificatie dag 7 van de Oranjebar Super Ranking 20 wordt gespeeld op dinsdag 11 oktober 2016. Inschrijving a € 6,= p.p. kan op de wedstrijddag tot 19:30 uur. Aanvang van het toernooi is 20:00 uur.