Zwaarbevochten zege voor Jermaine Wattimena bij Open Nieuwendijk Nederland Hoofdnieuws
Nederland Hoofdnieuws

Zwaarbevochten zege voor Jermaine Wattimena bij Open Nieuwendijk

Zwaarbevochten zege voor Jermaine Wattimena bij Open Nieuwendijk

Van de 79 deelnemers aan Open Nieuwendijk was het toch weer Jermaine Wattimena die er met de zege vandoor ging. Zo ogenschijnlijk eenvoudig als bij andere toernooien ging het niet voor de uiteindelijke winnaar. Niet dat Wattimena een slechte dag had, integendeel zelfs, maar de concurrentie was moordend op dit toernooi. In een uitmuntende finale was Wattimena nipt te sterk voor natuurtalent Ferry Beijleveld ( 5-4 ). Jermaine kwam op voorsprong, zag Beijleveld langszij komen met een 11-darter (en in eerdere legs 3x een 180-score), waarna Jermaine antwoordde met een 10-darter om weer op voorsprong te komen. In de alles beslissende laatste leg wist Beijleveld de benodigde triples net niet te gooien en maakte Wattimena het karwei af.

Eerder in het toernooi had de eindwinnaar nipt gewonnen van oudgediende Dick 'the undertaker' van Dijk en ook tegen de goed spelende Jean Coussaert was een beslissende 5e leg nodig voor de winst. Dat het niveau bij steeds meer darters hoger wordt was in dit toernooi goed te zien. Veel 3-2 partijen en gemiddeld gezien een uitstekend optreden van de meeste darters. De hoogste finish van de middag was voor Wilbert Rogier (147) en de verliezersronde werd gewonnen door Marco Smit, die met 4-2 te sterk was voor Piet Burggraaf , voor velen beter bekend als Den Buffel.

De komende tijd staan er heel wat toernooien op de agenda van Brutusdarts, mede door de vele feesttenten in de regio die een darttoernooi in hun programma hebben opgenomen (zie website: www.brutus-darts.eu) en ook is a.s. zondag 26 april Open Breda in sportcafe Ganzerik te Breda (voorinschrijven bij Frank van Dortmont via Facebook)

laatste 16 w.r.
1. jean coussaert - jermaine wattimena 2-3
2. jamie lawrence - dick van dijk 2-3
3. etienne stuiver - cees boonstoppel 3-2
4. pascal pelicaan - roy westerlaken 1-3
5. mike van duivenbode - gian van veen 3-1
6. danny mijnster - robert bergshoeff 0-3
7. ferry beijleveld - jan zwaan 3-0
8. peter driessens - rick panjer 3-0

laatste 8 w.r.
1. wattimena - van dijk 3-2
2. stuiver - westerlaken 3-2
3. van duivenbode - bergshoeff 1-3
4. beijleveld - driessens 3-2

laatste 4 w.r.
1. wattimena - stuiver 4-1
2. bergshoeff - beijleveld 1-4

finale w.r.
1. wattimena - beijleveld 5-4

laatste 4 v.r.
1. marco smit - tim fonteijn 3-1
2. piet burggraaf - ron alblas 3-0

finale v.r.
1.smit - burggraaf 4-2

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws