5 Nederlanders en 1 Belg zullen deelnemen aan de World Matchplay PDC
PDC

5 Nederlanders en 1 Belg zullen deelnemen aan de World Matchplay

5 Nederlanders en 1 Belg zullen deelnemen aan de World Matchplay

Tijdens de World Matchplay in de Winter Gardens te Blackpool van 22 tot en met 30 juli zullen vijf Nederlanders en een Belg aan de oche verschijnen. Binnen de top 16 van de PDC Order of Merit staan vier Nederlanders, Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Benito van de Pas en Jelle Klaasen. Ook Kim Huybrechts staat in de top 16 en is daardoor geplaatst op basis van de OoM. Christiaan Kist maakt het Nederlandse deelnemersveld compleet, de Nederlander wist zich via de PDC Pro Tour Order of Merit te plaatsen.

Voor Kist was het zondag nog een spannende dag gezien hij maar net binnen de top 16 is geplaatst. Kist wist zondag de laatste 16 te halen waar hij met 6-3 verloor van Keegan Brown. Naast Kist hadden Ronny Huybrechts, Vincent van der Voort en Dimitri van den Bergh ook nog zicht op de Matchplay 2017. Van der Voort ging in de tweede ronde onderuit met 4-6 tegen Brendan Dolan. Ronny Huybrechts kwam zelfs niet door de openingsronde, de Belg verloor met 5-6 van Joe Murnan. Ook Dimitri van den Bergh wist de eerste ronde evenals Ronny Huybrechts niet te overleven, Van den Bergh zag zijn Matchplay kansen vervliegen toen Peter Hudson de winnende dubbel gooide (5-6).

De top 16 is geseed. Dat wil zeggen dat zij een vaste plek in de bracket krijgen, terwijl de overige spelers geloot worden tegen een van deze zestien spelers. Zodoende zijn mogelijke partijen bij de laatste 16, op voorwaarde dat beide spelers de eerste ronde doorkomen: Phil Taylor tegen Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen tegen Simon Whitlock, Gary Anderson tegen Benito van de Pas, Mensur Suljovic tegen Jelle Klaasen en Dave Chisnall tegen Kim Huybrechts. Zodra de loting bekend is, zal deze op Dartfreakz.nl verschijnen. In de kwartfinale treft Michael mogelijk Raymond van Barneveld al.

Deelnemersveld World Matchplay
1) Michael van Gerwen
2) Gary Anderson
3) Peter Wright
4) Adrian Lewis
5) Dave Chisnall
6) James Wade
7) Mensur Suljovic
8) Phil Taylor
9) Raymond van Barneveld
10) Jelle Klaasen
11) Michael Smith
12) Kim Huybrechts
13) Ian White
14) Robert Thornton
15) Benito van de Pas
16) Simon Whitlock
17) Daryl Gurney
18) Alan Norris
19) Joe Cullen
20) Rob Cross
21) Mervyn King
22) Gerwyn Price
23) Cristo Reyes
24) Stephen Bunting
25) Darren Webster
26) Steve Beaton
27) James Wilson
28) Steve West
29) Kyle Anderson
30) John Henderson
31) Christian Kist
32) Justin Pipe

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws