Anderson en Parry kunnen geluk niet op na verrassende 1e ronde zege PDC
PDC

Anderson en Parry kunnen geluk niet op na verrassende 1e ronde zege

Anderson en Parry kunnen geluk niet op na verrassende 1e ronde zege

Kyle Anderson en Warren Parry kunnen hun geluk niet op na de verrassende eerste ronde overwinningen op de Sydney Darts Masters 2014. Anderson kreeg zijn publiek op de banken door Raymond van Barneveld te verslaan. wist terug te komen van een 0-3 achterstand en gooide de Nederlander met een nipte zege uit het toernooi.

Michael van Gerwen overkwam 'hetzelfde lot'. Tegenstander Warren 'Waza' Parry bracht het publiek in extase door de huidige wereldkampioen en nummer één van de wereld uit te schakelen. De voormalige kampioen van Nieuw-Zeeland stond met 1-5 achter maar wist daarna vijf legs op rij te winnen. Hiermee was de uitschakeling van Van Gerwen een feit.

Het duo is in de zevende hemel. Het moet allemaal nog bezinken.

'Woorden schieten mij tekort maar dit voelt goed aan, aldus een dolblije Kyle Anderson na zijn overwinning. Vanaf ik de vorige week in Perth van Michael verloor, heb ik heel hard getraind. Toen ik mij voor de Sydney Darts Masters kwalificeerde en ik Raymond lootte, stond ik weer aan het oefenbord. Het heeft zijn vruchten afgeworpen. Ik ben niet meer onder de indruk van de topspelers, ik ben nu een speler om rekening mee te houden. Ik weet dat ik goed kan spelen, het moest er alleen nog uitkomen. Maar ik bleef knokken en vanavond heb ik laten zien wat ik in huis heb'.

In de kwartfinale zal Kyle Anderson de degens kruisen met Simon Whitlock. Zij zullen in een Australisch onderonsje uitvechten wie zich één van de halve finalisten mag noemen. 'De fans waren vanavond ook fantastisch vervolgt Anderson die op het PDC WK 2014 de perfecte leg gooide. Ik voelde mij net een voetbalspeler. Het was geweldig om het publiek mijn naam te horen zingen. De partij tegen Simon zal een spektakel worden'.

Na zijn zege op Michael van Gerwen liet Warren Parry zijn tranen de vrije loop. Een geëmotioneerde Warren nam uitgebreid de tijd zijn fans te bedanken. 'Deze overwinning is de grootste in mijn carrière gaf de voormalige kampioen van Nieuw-Zeeland aan. Om Michael te verslaan is onwerkelijk en geweldig. Ik ben in de zevene hemel. Michael is een geweldige speler, maar hij speelde niet goed. Ik kreeg kansen en ik heb ze benut. Ik wilde allereerst een leg winnen en daarna leg voor leg pakken. Maar de kansen bleven komen en ineens was het 5-5. In de laatste leg hield ik mij goed staande'.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws