Anderson en Wright besluiten Premier League avond met een kraker PDC
PDC

Anderson en Wright besluiten Premier League avond met een kraker

Anderson en Wright besluiten Premier League avond met een kraker

Vanavond stond de vierde speelweek van de Premier League op het programma. Michael Smith opende de avond tegen de tot aan deze avond ongeslagen Simon Whitlock. Daar kwam verandering in omdat Bully Boy de Australiër met 7-3 wist te verslaan. In het tweede duel stonden Gerwyn Price en Mensur Suljovic tegenover elkaar. Ondanks dat de dubbel 14 niet liep zoals deze dat normaal doet voor de Oostenrijker wist hij met een persoonlijk record gemiddelde van 106,20 Price met 7-3 opzij te zetten.

Michael van Gerwen versloeg Gurney met 7-2 en hierna betraden Raymond van Barneveld en Rob Cross het podium. Lange tijd was de partij in balans maar dat het vertrouwen er bij Barney niet was bleek al snel toen hij zijn set-up wijzigde tijdens de partij. Uiteindelijk ging Cross er met de winst vandoor die de partij op een prachtige manier in het slot gooide.

Tot slot werd de avond afgesloten met een kraker van een wedstrijd dat alle kanten op ging maar uiteindelijk eindigde met een punt voor Peter Wright en een punt voor Gary Anderson.

Premier League speelweek 4
Michael Smith (87,32) 7-3 Simon Whitlock (85,60)
Bully Boy stormde naar een 4-1 voorsprong via onder andere een 106-finish, maar Whitlock vocht zich voor 12.500 supporters terug en verkleinde de achterstand tot 3-4. Hierna na Smith de benen en stormde naar de overwinning. Onderweg kreeg hij nog de kans op een 170-finish maar deze werd op de bulls-eye gemist. Desondanks pakt Smith zijn vierde overwinning op rij en is hij nog altijd ongeslagen.

Gerwyn Price (90,87) 3-7 Mensur Suljovic (106,20)
Suljovic opende de partij met een 86-finish op de bulls-eye en een 111-finish alvorens Price zich op het scorebord wist te plaatsen. De Oostenrijker stootte daarna door naar een 4-1 en 6-2 voorsprong met o.a. een 118-finish. Suljovic verzekerde zich daarmee al van zijn eerste punt maar hij zou uiteindelijk met een 7-3 winst en 2 punten op zak het podium verlaten. Dit deed hij met zijn hoogste gemiddelde ooit op televisie dat vanaf heden op 106,20 staat.

Michael van Gerwen (103,42) 7-2 Daryl Gurney (96,90)
Van Gerwen ging als een raket uit de startblokken en stond na enkele legs op 123,94 gemiddeld. Daarmee zat hij boven het wereldrecord van 123,40 dat op zijn eigen naam staat. Het gemiddelde zakte daarna in maar met een 106-finish bracht hij de stand naar 3-1 en bijna wist hij drie legs later een 170-finish te gooien. De derde pijl belande alleen in de single bull maar in de herkansing was het alsnog raak. Gurney snoepte nog een leg af waarna de Nederlander een herkansing kreeg vanaf 170 om daarmee ook de partij meteen in het slot te gooien. Wederom werden de triple 20's moeiteloos gegooid maar de bulls-eye was hem wederom niet goed gezind. Een beurt later was het raak waarmee hij met 7-2 de winst pakte.

Rob Cross (96,46) 7-3 Raymond van Barneveld (88,60)
Barney pakte de openingsleg met een twee darts 74-finish waarna de legs eerlijk over en weer werden verdeeld tot aan 3-3. Daarna kreeg Van Barneveld de dubbel niet meer geraakt en met name in de negende leg werden de missers de Nederlander funest. De huidige wereldkampioen profiteerde en maakte het uiteindelijk schitterend af met een prachtige 128-finish.

Peter Wright (104,65) 6-6 Gary Anderson (105,25)
Wright opende de partij bijna met een 10-darter maar wist hem alsnog te verprutsen door met opzet richting dubbel 3 te gaan. Het koste hem de leg waarna The Flying Scotsman een nog grotere dreun uitdeelde door een 150-finish te gooien. Toch kwam Snakebite terug tot 2-2 en nam daarna zelfs de voorsprong weer over. Anderson opende de zesde leg met 7 perfecte pijlen maar pijl 8 werd gemist voor perfectie in Duitsland. Hij maakte 3-3 waarna Wright een sprint trok richting 6-3 door met een 120-finish zich te verzekeren van tenminste 1 punt. De winst lag voor het oprapen maar toch kwam Anderson in deze kraker van een wedstrijd terug en 'beroofde' zijn landgenoot van een punt.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws