Arendse wint South African Masters en plaatst zich voor PDC WK 2015 PDC
PDC

Arendse wint South African Masters en plaatst zich voor PDC WK 2015

Arendse wint South African Masters en plaatst zich voor PDC WK 2015

Niet Zuid-Afrikaanse favorieten zoals Devon Petersen, Charl Pietersen en Shawn Hogan hebben een ticket bemachtigd voor het PDC wereldkampioenschap 2015. Nolan Arendse is de verrassende winnaar geworden van de jaarlijkse South African Masters waar er steeds een ticket verdiend kan worden voor het komende wereldkampioenschap.

Arendse pakte een ticket voor het toernooi in de Alexandra Palace door favoriet Devon Petersen in de finale te verslaan. Hiermee zal Arendse zijn debuut maken op het wereldtoernooi, terwijl Petersen zijn vierde deelname aan het PDC WK in rook zag opgaan.

De Zuid-Afrikaan deed eerder al op vier kwalificatietoernooien een poging om op het wereldkampioenschap terecht te komen, maar hij strandde steeds in voorgaande rondes. Ditmaal was het eindelijk raak voor Nolan Arendse uit Cape Town. Charl Pietersen, ook één van de favorieten om er met het ticket vandoor te gaan, moest in de halve finale zijn meerdere erkennen in de latere runner-up.

Pietersen die in januari 2013 een tourkaart bemachtigde en ook nog in actie kwam op de World Cup of Darts, wist in 2012 wel de South African Masters te winnen en zich zodoende voor het wereldkampioenschap 2013 te plaatsen. Shawn Hogan die op de World Cup of Darts 2012 in actie kwam, strandde op de South African Masters 2014 ook bij de laatste vier.

De uitslagen van de South African Masters 2014:

Kwartfinales
Devon Petersen 7-3 Gary Dowman
Charl Pietersen 7-1 L Wentzel
Nolan Arendse 7-1 Brent Robertson
Shawn Hogan 7-6 Warrick Scheffer

Halve finales
Devon Petersen 8-2 Charl Pietersen
Nolan Arendse 8-3 Shawn Hogan

Finale
Nolan Arendse 9-5 Devon Petersen

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws