Auckland Darts Masters semi: Barney komt net tekort in prachtpartij PDC
PDC

Auckland Darts Masters semi: Barney komt net tekort in prachtpartij

Auckland Darts Masters semi: Barney komt net tekort in prachtpartij

Vandaag begon om 9 uur 's ochtends Nederlandse tijd de finaledag van de Auckland Darts Masters in Nieuw-Zeeland. De eerste partij ging tussen vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld en regerend wereldkampioen Gary Anderson.

Raymond kende een formidabele start en stond na50 pijlen op 4-0, maar zag Anderson tonen waarom hij regerend wereldkampioen is en de Schot trok uiteindelijk met 11-7 aan het langste eind. De Schot had aan 60 pijlen genoeg om zijn achterstand om te buigen in een 5-4 voorsprong.

Anderson treft in de finale titelverdediger Adrian Lewis. Lewis was immers met 11-9 te sterk voor James Wade die Michael van Gerwen op zaterdag de baas was, ondanks Michael het hoogste verliezende gemiddelde ooit op de World Series of Darts liet noteren met 107,63.

Klik hier voor het verslag van de finale.

Halve finales
Best of 21 legs
Raymond van Barneveld (104,85) 7-11 Gary Anderson (111,37)
Anderson mist de bull's eye voor een 161-finish en ziet Raymond via een 11-darter direct breken via een 81-finish. Met een 13-darter komt de Hagenees ook op 2-0. Raymond finisht 121 voor een 3-0 voorsprong met een 12-darter. Raymond raakt ook zijn vierde pijl op een dubbel en loopt via een 64-finish uit tot 4-0 en heeft momenteel een gemiddelde boven de 120! Anderson gooit een 10-darter om Raymond terug te breken en er 2-4 van te maken. Anderson gooit een 11-darter, terwijl Raymond na 9 pijlen op 36 stond te wachten. Raymond mist zowaar een legdart en ziet Anderson op 4-4 komen. De gemiddeldes van beide heren zitten momenteel rond de 115!
Anderson finisht 60 om Raymond te breken en met 7-5 de leiding te nemen. Raymond breekt echter direct terug via een 81-finish. Anderson zorgt met een 13-darter voor de derde break op rij. Anderson komt op 9-6 met een 11-darter. Via een 13-darter komt Anderson op 10-7 en dus moet Raymond vier legs op rij winnen om, net zoals vorig jaar, de finale te halen. Beide heren hadden wat moeite met de dubbels in de achttiende leg, maar na zeven matchdarts trok Anderson toch aan het langste eind. Mede door deze gemiste dubbels kwam Raymond net te kort om het gemiddelde van Michael van gisteren te overtreffen en dus behoudt Michael het hoogste verliezende gemiddelde ooit op de World Series of Darts.

James Wade 9-11 Adrian Lewis
Lewis nam een 2-0 voorsprong, maar Wade weet terug te komen tot 2-2. Lewis breekt echter direct terug om weer op 3-2 te komen. Lewis breekt nogmaals en leidt inmiddels 5-2. Wade slaagt erin om meteen terug te breken en komt terug tot 3-5. Wade finisht 71 om terug te komen tot 5-5, nadat hij 5-2 achterstand. Lewis gooit een 12-darter voor 6-6. Lewis had de laatste paar legs de nodige kansen om Wade te breken en doet het uiteindelijk na wederom wat gemiste legdarts in de zeventiende leg en komt zodoende op 9-8. Lewis finisht 52 voor een 10-8 voorsprong en lijkt dus op weg naar een finaleplaats in Auckland, waar hij vorig jaar zegevierde. Wade finisht 118 op dubbel 19 om in het toernooi te blijven. Wade mist drie legdarts voor 10-10 en ziet Lewis zijn zesde matchdarts raken voor een 11-9 overwinning.

Finale
Best of 21 legs
Gary Anderson - Adrian Lewis 11-7
Klik hier voor het verslag van de finale.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws