ADM kwartfinales: Barney verliest van Taylor ondanks matchdarts PDC
PDC

ADM kwartfinales: Barney verliest van Taylor ondanks matchdarts

ADM kwartfinales: Barney verliest van Taylor ondanks matchdarts

Vandaag worden de kwartfinales van de Auckland Darts Masters gespeeld, waarbij de acht winnaars van de eerste ronde het tegen elkaar opnemen. De sessie werd geopend met de partij tussen James Wade en Daryl Gurney. Wade kwam na 12 legs op een 8-4 voorsprong en hoewel Gurney zich goed terug vocht tot 8-7, was Wade uiteindelijk in een sterke partij toch de winnaar met 10-7. Vervolgens vond de 'battle of the Aussies' tussen Simon Whitlock en Kyle Anderson, die gisteren Gary Anderson wist te verslaan, plaats. Whitlock kwam snel op 3-0 en 4-1 voorsprongen, maar Anderson kwam terug tot 5-5 en sindsdien gingen de heren gelijk op tot 9-9. In de beslissende leg was Anderson sterker en hij wist met 10-9 te winnen.

De derde partij was de dartsklassieker: Van Barneveld tegen Taylor. De heren gaan lang gelijk op, tot 7-7, maar Van Barneveld weet twee legs op rij te pakken en op matchpoint te komen. In totaal krijgt Van Barneveld vijf matchdarts, waaronder een volle beurt, maar weet de kansen steeds net niet te benutten. Uiteindelijk miste Taylor niet op dubbel 16 en hij won op de valreep met 10-9. De sessie werd afgesloten met Corey Cadby tegen Michael Smith. Cadby kwam snel op een 4-1 voorsprong en deze gaf hij nooit meer af. Via veel breaks van beide kanten komt de Australiër op 8-5 voorsprong en vanaf dan pakt hij de laatste 2 legs om met 10-5 te winnen.

Alle partijen zijn best of 19 legs. Vanavond om 22:00u worden de partijen in samenvatting op RTL7 uitgezonden. Live zijn de partijen vanaf 09:00u te volgen op PDCTV-HD (voormalig LivePDC) buiten Nederland en diverse bookmaker websites.

Auckland Darts Masters
12 augustus 2017 - vanaf 09:00u
Kwartfinales - best of 19 legs

James Wade v Daryl Gurney
Kyle Anderson v Simon Whitlock
Raymond van Barneveld v Phil Taylor
Corey Cadby v Michael Smith

James Wade (100.75) 10-7 Daryl Gurney (98.70)
Tot 3-3 gaan de heren gelijk op, maar in de zevende leg plaatst Gurney via een finish van 100 de eerste break. Hij mist vervolgens twee dubbels waardoor Wade terug kan breken via dubbel 15. Via een sterke leg komt Wade op 5-4 en hij weet sterk spel voort te zetten om ook de volgende drie legs te pakken, via onder andere een 124 finish op dubbel 11. Gurney breekt via dubbel 16 terug, en verzilvert deze break voor 8-6. Via een 12-darter inclusief 130 finish komt de Noord-Ier terug tot één leg achterstand maar deze break kan hij niet verzilveren als hij knoeit op de dubbels. Via dubbel 9 komt Wade op matchpoint en via zijn geliefde dubbel 10 pakt Wade de 10-7 overwinning in een sterke partij van zijn kant.

Kyle Anderson (94.65) 10-9 Simon Whitlock (91.32)
Whitlock komt goed uit de startblokken en pakt de eerste drie legs. Via dubbel 12 komt Anderson op het scorebord maar Whitlock weet via dubbel 5 op 4-1 te komen. Door zelf een serie van drie legs te gooien weet Anderson na de pauze de stand gelijk te trekken, via onder andere een 84 finish. Tot 5-5 gaan de heren gelijk op maar na de tweede pauze weet Whitlock via finishes van 83 en 91 weer op een break voorsprong te komen. Anderson trekt de stand wederom gelijk en via een 78 finish komt hij voor het eerst op voorsprong. Na veel geknoei op de dubbels komt Whitlock echter terug tot 8-8. De heren houden hun eigen legs voor 9-9 en er komt een beslissende leg aan te pas. In de beslissende leg weet Whitlock de triples lastig te vinden en via tops kan Anderson de overwinning pakken.

Raymond van Barneveld (98.36) 9-10 Phil Taylor (96.63)
De eerste vier legs gaan met de darts mee, waarbij Van Barneveld finishes van 116 en 121 noteert. Barney weet via dubbel 12 te breken voor 3-2, maar mist vervolgens enkele beurten aan dubbels waardoor Taylor terug kan breken. Van Barneveld plaatst de derde break op rij en ditmaal verzilvert hij de break via tops. Toch weet Taylor voor de tweede pauze weer terug te breken: 5-5. Vanaf dan gaat de wedstrijd lang gelijk op, tot de heren op 7-7 staan. Van Barneveld plaatst wederom een break via een 72 finish, en via dubbel 12 komt de Nederlander op 9-7. Via tops komt Taylor terug naar 9-8. Van Barneveld krijgt een matchdart op tops in leg 18, maar mist deze waardoor Taylor op 9-9 komt. In de beslissende leg krijgt Van Barneveld nog een matchdart op bullseye en vervolgens nog een hele beurt vanaf dubbel 19, maar mist deze kansen en ziet via een dubbel 16 van Taylor de wedstrijd aan zijn neus voorbij gaan.

Corey Cadby (100.17) 10-5 Michael Smith (96.66)
De heren delen de eerste twee legs en via een 64 finish komt Cadby op 2-1. Via een 80 finish plaatst Cadby de eerste break van de partij en deze verzilvert hij via dubbel 16. Hij breekt ook nog voor 5-1 maar Smith breekt terug via een 74 finish. De derde break op rij is een feit als Cadby 80 uitgooit en Smith reageert via dubbel 18: 6-3. De heren breken elkaar nogmaals maar in de twaalfde leg weet Smith via dubbel 5 zijn eigen leg te houden. Via tops komt Cadby op 8-5 en een volle beurt aan missers van Smith wordt afgestraft via een 64 finish van de Australiër, die op matchpoint komt. In de vijftiende leg is Cadby scorend veel sterker en via dubbel 10 pakt 'The King' de overwinning.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws