Auckland Masters 2016: Gary Anderson is de nieuwe kampioen, Lewis 2e PDC
PDC

Auckland Masters 2016: Gary Anderson is de nieuwe kampioen, Lewis 2e

Auckland Masters 2016: Gary Anderson is de nieuwe kampioen, Lewis 2e

In New Zeeland was het tijd voor de finaledag. Adrian Lewis zijn titel niet kunnen prolongeren tegen Gary Anderson. De titelverdediger werd in de finale met 11-7 verslagen.

Vorig jaar was The Jackpot de beste nadat Raymond van Barneveld de finale met 11-10 verloor. Zondag begon Van Barneveld ook subliem aan zijn halve finale maar een run van de Schot gooide roet in het eten. Barney kwam 4-0 voor maar verloor de halve finale toch met 11-7. Met 111.37 gooide Gary Anderson het hoogste winnende gemiddelde ooit op de Auckland Darts Masters. De Schot noteerde dit gemiddelde in de halve finale tegen Raymond van Barneveld.

Adrian Lewis was in de semi met 11-9 te sterk voor meervoudig major winnaar James Wade. Laatstgenoemde was Michael van Gerwen op zaterdag de baas, hoewel Michael het hoogste verliezende gemiddelde ooit op de World Series of Darts liet noteren met 107,63.

De Dubai Darts Masters ging ook al naar de Schot waardoor The Flying Scotsman zijn tweede World Series Of Darts titel wist te pakken. Volgende week staan de mannen in Shanghai voor het derde event, de Shanghai Darts Masters.

Finale
Adrian Lewis (98.96) - Gary Anderson (99.9) 7-11
Jackpot begint aan de finale tegen de back to back wereldkampioen Gary Anderson. De eerste zes legs gaan met de darts mee waarbij de derde leg in 12- darts naar de regerend Auckland kampioen gaat. De leg erna mist de Schot een 149- finish waarna hij dubbel 16 uitgooit terwijl Lewis nog op 196 staat. Pas in de zevende leg valt er een break.

The Flying Scotsman weet net voor de pauze 68- te finishen voor een 3-4 voorsprong. Na de pauze gaat de 45- jarige Schot met een 13- darter van start waarmee hij de break heeft verzilvert en 3-5 voor komt. De Engelsman uit Stoke-on-Trent laat zich niet uit het veld slaan en weet zijn leg te behouden met een 121- finish. Leg 10 blijft bij Anderson waarna de Schot de doodsteek geeft nadat Lewis een 110- finish mist gooit de back to back wereldkampioen dubbel 16 uit voor 4-7.

Jackpot Adrian Lewis maakt via dubbel negen 5-7 waarna de 31- jarige Engelsman een mooie en belangrijke 150- finish gooit voor 6-7. Lewis gooide deze belangrijke break in 12- darts. In de 14e leg van deze finale begint Anderson met twee maximale scores maar de zevende pijl mist doel, de leg gaat wel in 11- darts naar Anderson. Vanaf 70 gooit de Schot een 15 waarna hij de triple 15 weet te vinden om vervolgens dubbel vijf uit te gooien voor een break en een 6-9 voorsprong.

Lewis achterlatende met een blik van 'dat heb ik weer'. Jackpot krijgt een pijl komende vanaf 170 op de bull maar mist, Anderson wil ook niet finishen waardoor de 16e leg alsnog bij Lewis blijft via dubbel één.
Het doek valt voor de regerend Auckland kampioen als hij dubbel 12 mist vanaf 144 en Anderson 86 kan finishen op de bull. De 45- jarige The Flying Scotsman kan dubbel tien gooien om de Auckland Darts Masters 2016 te winnen. Anderson wist acht 180- scores te noteren en finishte 50%. Adrian Lewis deed het slechter op de buitenste ring met slechts 30.43% en bleef ook achter in het 180- klassement, Lewis gooide er vier.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws