Van Barneveld: ''Ik speel geweldig, maar het levert geen prijzen op.'' PDC
PDC

Van Barneveld: ''Ik speel geweldig, maar het levert geen prijzen op.''

Van Barneveld: ''Ik speel geweldig, maar het levert geen prijzen op.''

Raymond van Barneveld staat de laatste tijd sterk te gooien, hoewel de resultaten de Hagenaar nog niet weten te bekoren. Zijn laatste grote prijs dateert alweer uit2014, toen hij de Premier League won. Barney won op het WK 2016 in een fenomenale wedstrijd nog wel de nummer 1 van de wereld Michael van Gerwen versloeg bij de laatste 16, maar voor hem viel het doek in de halve finale.

Hierover zei hij tegen The Guardian: ''Ik ben blij met de manier waarop ik speel, maar helaas blijft de beloning achterwege. Qua gemiddelde, speel ik het beste darts van mijn hele carrière. Maar je wilt niet goed spelen en continu verliezen. Ik gooi liever 89 gemiddeld en winnen. De laatste drie jaar heb ik weliswaar de halve finales van het WK gehaald, maar ik pak geen beker meer en dat doet me pijn. Het wordt me een beetje te veel op het moment.''

Al lijkt Barney vooral de pech te hebben dat Michael van Gerwen en Gary Anderson nagenoeg niet te stoppen zijn op het moment. Zo sneuvelde hij tijdens vijf van de laatste zes TV-toernooien in de kwartfinale of halve finale tegen een van de top 2 spelers. Zo haalde hij dit jaar de halve finale van het WK, maar moest hij zijn meerdere erkennen in Michael van Gerwen. Raymond haalde weliswaar het hoogste verliezende gemiddelde op het WK, maar daar koop je niets voor natuurlijk. ''We hebben het tegenwoordig vaak over gemiddeldes. Als je 109 gemiddeld gooit en een finishpercentage hebt van 68 %, zegt iedereen 'Ray wat een geweldige wedstrijd was dat, het was briljant.' Iedereen heeft genoten, maar ik kon niet slapen, omdat ik verloren had.''

Michael is vol lof over zijn landgenoot. Op de vraag waar Raymond zou moeten staan op de wereldranglijst (Raymond staat momenteel 10e, red.) zei de Brabander: ''Top vier. Hij heeft vorig jaar niet alle toernooien gespeeld, maar als hij dat doet, zal hij snel stijgen op de ranglijst.

Donderdag treft Raymond Phil Taylor in de dartsklassieker tijdens de Premier League. The Power blikte vooruit: ''Het blijft speciaal. Raymond is degene waar ik liever tegen gooi dan wie dan ook. Het roept oude herinneringen op aan de tijd toen ik naam maakte en hij bekend werd.'' Aangezien Taylor heeft aangegeven na dit jaar zijn pijlen aan de wilgen te hangen, kan dit weleens een van de laatste klassiekers tussen beide dartslegendes worden.

Natuurlijk begint Raymond als vijftiger op leeftijd te raken, maar, zoals de Hagenaar, zelf erkent komt er genoeg talent aan waar wij Nederlanders ons in de toekomst op mogen verheugen. Naast Michael van Gerwen zijn natuurlijk Benito van de Pas, de huidige nummer 15 van de wereld en Justin van Tergouw, die afgelopen jaar domineerde bij de BDO-jeugd, de voornaamste spelers om rekening mee te houden. Er zijn echter veel meer namen in opkomst. Zo bevat de top 15 van de WDF ranglijst van de jeugd maar liefst 10 Nederlanders. Raymond zegt hierover: ''Ik denk niet dat mensen in het Verenigd Koninkrijk beseffen hoe groot het darten in Nederland is. Ik denk dat de mensen in Nederland hun eigen toernooi verdienen. We hebben er een in Ierland, België en Duitsland dus waarom niet?

Bron: www.theguardian.com

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws