Barry Hearn: ''Wereldkampioen dames zou verrijking zijn voor GSOD'' PDC
PDC

Barry Hearn: ''Wereldkampioen dames zou verrijking zijn voor GSOD''

Barry Hearn: ''Wereldkampioen dames zou verrijking zijn voor GSOD''

Lisa Ashton wist zaterdag voor de derde keer in vier jaar de Lakesidetitel te bemachtigen. Barry Hearn heeft op Twitter het volgende gezegd: ''Het zou geweldig zijn als Lisa Ashton mee kan doen aan de Grand Slam of Darts, maar ze moet niet verwachten dat ze voorgetrokken wordt. Immers komt het uiteindelijk aan op kwaliteit. Het zou nog beter zijn als ze zich via de officiële route kan kwalificeren.''

Wellicht hint Hearn met dit laatste erop dat de Lakesidekampioen dames automatisch geplaatst moet zijn. De criteria waarop de 8 BDO-spelers zich kunnen kwalificeren, kan immers per jaar verschillen. Zo plaatsten afgelopen jaar de twee herenfinalisten van de Lakeside, de Winmau World Master en de winnaar van de BDO World Trophy en de vier spelers die het hoogst op de ranglijst stonden buiten de vier bovenstaande spelers. Hearn heeft echter aangegeven dat de BDO zelf bepaalt hoe ze hun acht spelers bepalen, maar geeft dus aan dat de PDC er geen problemen mee heeft als Lisa Ashton komende november te zien is in Wolverhampton.

Mocht Lisa Ashton inderdaad op de Grand Slam of Darts verschijnen, dan is zij de vijfde dame op de Grand Slam of Darts. In2008 en 2009 stond Anastasia Dobromyslova er, in 2009 werd de Russische vergezeld door Francis Hoenselaar, terwijl het in 2010 de beurt was aan Trina Gulliver en Stacy Bromberg. Sinds 2011 waren er geen dames op de Grand Slam of Darts.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws